Artikel top billede

Her er de mest populære skærmopløsninger i 2012

Et afgørende vendepunkt i web-brugernes skærmoplysninger har netop fundet sted. Se de mest populære opløsninger her.

Læs også:

Tablet-brugerne viser ingen nåde ved dårligt webdesign

Er bruger-centreret webdesign den rene utopi?

De mest populære skærmopløsninger blandt web-brugerne har netop ramt et afgørende vendepunkt.

Statcounter, et af de mest anvendte web-analysefirmaer på verdensplan, meddeler, at man for første gang har registreret, at opløsningen 1366 x 768 er den mest populære, mens den gamle kending 1024 x 768 ryger ned på andenpladsen.

Det er en direkte konsekvens af, at computer-skærmene vokser i både størrelse og opløsning.

"Folks skærmopløsninger er en kritisk faktor for udviklere, når det kommer til webdesign - ikke mindst i forhold til websider med 'fixed width'," skriver Statcounter.

Analysefirmaets seneste statistik viser, at 18,6 procent af webbrugerne i marts havde en opløsning på 1024 x 768 mod 41,8 procent for tre år siden.

1366 x 768 er til gengæld steget fra 0,68 procent til 19,3 procent i same periode. Tredjepladsen går til 1280 x 800 med en andel på 13 procent.

Sådan ser det ud i Danmark

Danske FDIM har en statistik over, hvordan fordelingen ser ud her i landet.

I februar var den mest populære opløsning i Danmark 1366 x 768 med 15,8 procent - altså en smule lavere end de globale tal fra Statcounter.

Andenpladsen gik til 1280 x 800 med 15,1 procent, tredjepladsen til 1080 x 1024 med syv procent, mens 1024 x 768 kom ind på fjerdepladsen med 7,6 procent.

Her blandt Computerworlds brugere ser fordelingen således ud, at den mest poplære opløsning i øjeblikket er 1680 x 1050.

De næste pladser går til henholdsvis 1280 x 1024 og 1920 x 1080.

Læs også:

Tablet-brugerne viser ingen nåde ved dårligt
webdesign

Er bruger-centreret webdesign den rene utopi?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere