Artikel top billede

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider

Hvis et e-handelssite ikke vises ordentligt på en tablet, dropper kunderne deres køb.

Læs også:

Tablet på syv eller 10 tommer - hvad er bedst?

Computerworld News Service: Verdens tablet-brugere har høje forventninger til weboplevelsen og er mindre tilbøjelige til at gennemføre online-køb fra virksomheder, der ikke lever op til disse forventninger.

Det viser en spørgeundersøgelse fortaget af Compuware.

Rapporten "Engaging the tablet user: What they expect from websites" er baseret på svar fra 2033 respondenter. En tredjedel afslører, at de fravælger at gennemføre køb over nettet fra virksomheder, der ikke imødekommer deres forventninger til weboplevelsen.

40 procent af respondenterne svarer, at de har oplevet problemer med websites. Herudaf henviser to tredjedele til langsom indlæsning, mens mere end 40 procent fortæller, at websites er crashet, eller at visse funktioner ikke har virket.

Compuware regner med, at brugerne forventer fejlfri websites og e-handelsoplevelser på tablets på grund af årevis af erfaring fra anvendelsen af almindelige computere til at forbinde til hurtige websites fra markedsførende virksomheder.

Spørgeundersøgelsen viser, at brugerne forventer, at tablets viser websites lige så hurtigt eller hurtigere end almindelige stationære og bærbare computere.

"Baseret på spørgeundersøgelsens resultater kan vi se, at virksomhederne ikke imødekommer tablet-brugernes forventninger til weboplevelsen."

"Tablet-brugerne udgør en eftertragtet kundegruppe, der generelt er tilbøjelige til at bruge flere penge per ordre, så det er en dårlig idé at ignorere dem," siger Compuwares teknologidirektør, Steve Tack.

Vælger konkurrenterne i stedet

Herudover er følgende resultater fra spørgeundersøgelsen værd at fremhæve:

- 46 procent af tablet-brugerne går direkte til konkurrenters websites, når de har en dårlig weboplevelse. 35 procent er mindre tilbøjelige til at besøge det problematiske website på nogen anden platform, mens 33 procent er mindre tilbøjelige til at gennemføre et køb fra den pågældende virksomhed.

- Hvis første besøg på et website fejler, vil næsten halvdelen af tablet-brugerne kun forsøge en eller to gange til.

- Næsten 70 procent af tablet-brugerne forventer, at websites er indlæst på to sekunder eller derunder.

- Problemerne, som fremhæves af flest tablet-brugere, er langsom indlæsning af sider (66 procent), nedbrud af websites (44 procent), problemer med funktionalitet (42 procent) og problemer med formateringen af sider (40 procent).

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Tablet på syv eller 10 tommer - hvad er bedst?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere