Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fiberbranchen jubler: TDC taber terræn til os

Kobberkablernes tid er ved at være forbi, lyder det fra fiberbranchens talerør, Dansk Energi, der glæder sig over nye tal.

Læs også: 

Dansk fiberbranche bekymret: Får massivt baghjul

Fiber-firmaer: Mobilt bredbånd er kun et supplement

Erhvervsstyrelsen har netop fremlagt de nyeste tal fra telemarkedet. Og de tal vækker glæde hos fiberbranchens talerør, Dansk Energi.

Her lægger man nemlig vægt på oplysningerne om, at 250.000 fastnetabonnenter, altså TDC-kunder, sidste år opsagde abonnementet.  

I samme periode voksede antallet af fiberbredbåndskunder med 48.000.

"Vi står midt i et teknologiskifte. De gamle kobberkablers tid er ved at være forbi. Forbrugernes krav til lynhurtige fiberforbindelser vokser dag for dag, og der er ingen tvivl om, at mange vælger at kigge i retning af fibernet, simpelthen fordi behovet for lynhurtige, stabile fiberforbindelser er der," siger chefkonsulent i Dansk Energi, Christian Berg.

Trods den spirende optimisme er det dog ikke længe siden, at Dansk Energi var ude at bede staten om en håndsrækning for at få skub i fibersalget.  

Christian Berg afviser, at ordene skal ses som en provokation overfor TDC.

"Vi er ikke ude for at kaste med mudder. Vi kan bare konstatere, at 250.000 er et kæmpe tal. Vores vækst i fiber kommer blandt andet derfra," lyder det fra Christian Berg, som dog også må erkende, at det ikke udelukkende går tilbage for kobberkablerne.

For tallene viser også, at 17.000 nye kunder i 2011 valgte at købe bredbånd via kabel-tv.  

TDC: Vi har styr på det
Hos TDC tager man opråbet fra Dansk Energi med ro.

"Danskerne køber ikke infrastruktur, men tjenester og services, og TDC er stadigt førende på dette område - en position, som vi kun ser udbygget og styrket i de kommende år," lyder det fra René Brøchner, direktør for bredbånd, telefoni og tv i TDC Privat.

"Samtidig arbejder vi fokuseret på vores fiber-feeder strategi, hvor vi løbende lægger store mængder fiber ud i Danmark og dermed muliggør stadig højere hastigheder på tværs af alle teknologier (mobil og fastnet) og kundesegmenter."

Han tilføjer:

"TDC's position som konvergent operatør er i stigende omfang vores unikke konkurrenceparameter."

Læs også: 

Dansk fiberbranche bekymret: Får massivt baghjul

Fiber-firmaer: Mobilt bredbånd er kun et supplement
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.