Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Det vrimler med malware- og hacker-trusler på nettet, og det tjener en række firmaer rigtigt fedt på.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed

De mange malware-trusler mod både computere og smartphones, truslen om hacker-angreb og alle mulige andre fare-momenter ved at færdes på nettet føder i stigende grad en helt industri af sikkerheds-leverandører.

I en ny rapport fra Gartner estimeres det, at der i 2011 blev omsat for 96 miliarder kroner inden for sikkerheds-software.

Det er en stigning på 7,5 procent i forhold til 2010.

Væksten er ikke mindst sket blandt de små og mellemstore virksomheder, der nu også er nødt til at beskytte sig bedre mod truslerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at netop denne industri altså ikke lider synderligt under de ellers pressede it-budgetter i virksomhederne.

Gartner hæfter sig ved, at industrien ville have oplevet to-cifrede vækstrater, hvis det ikke var, fordi Intel havde nedskrevet omsætningen hos McAfee, som chip-giganten har købt for omkring 45 milliarder kroner.

Her er de største sikkerhedsfirmaer

Det er fortsat Symantec, der er størst på sikkerheds-markedet, og selskabet oplevede fra 2010 til 2011 en vækst på hele 17 procent, skriver Gartner.

"Symantec fortsætter med at udvide sine tilbud til mere end traditionel slutbruger-sikkerhed ved også at forbedre kompetencerne og tilstedeværelsen inden for storage/data backup og ved at øge fokus på at sikre data - både de, der anvendes, og de, der opbevares - gennem data loss prevention og krypterings-produkter."

Som det ses i tabellen herunder har Symantec stadig et pænt stykke ned til nummer to og tre på listen, McAfee og Trend Micro.

Et marked i forandring

Det er i øvrigt ikke kun de it-kriminelle, der er kreative og hele tiden finder på nye teknologi-kneb og "forretningsområder."

Analysefirmaet Gartner peger på, at sikkerheds-markedet også gennemgår en større omvæltning i forhold til sikkerheds-løsningerne.

Der kommer mere og mere fokus på sikkerhed som en service efter SaaS-modellen, og der dukker hele tiden nye firmaer og nye teknologier op.

"Nøgle-leverandører fortsatte med at udvide deres produkt-udvalg i 2011 ved opkøb og ved at satse på nye markeder," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.