Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Det vrimler med malware- og hacker-trusler på nettet, og det tjener en række firmaer rigtigt fedt på.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed

De mange malware-trusler mod både computere og smartphones, truslen om hacker-angreb og alle mulige andre fare-momenter ved at færdes på nettet føder i stigende grad en helt industri af sikkerheds-leverandører.

I en ny rapport fra Gartner estimeres det, at der i 2011 blev omsat for 96 miliarder kroner inden for sikkerheds-software.

Det er en stigning på 7,5 procent i forhold til 2010.

Væksten er ikke mindst sket blandt de små og mellemstore virksomheder, der nu også er nødt til at beskytte sig bedre mod truslerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at netop denne industri altså ikke lider synderligt under de ellers pressede it-budgetter i virksomhederne.

Gartner hæfter sig ved, at industrien ville have oplevet to-cifrede vækstrater, hvis det ikke var, fordi Intel havde nedskrevet omsætningen hos McAfee, som chip-giganten har købt for omkring 45 milliarder kroner.

Her er de største sikkerhedsfirmaer

Det er fortsat Symantec, der er størst på sikkerheds-markedet, og selskabet oplevede fra 2010 til 2011 en vækst på hele 17 procent, skriver Gartner.

"Symantec fortsætter med at udvide sine tilbud til mere end traditionel slutbruger-sikkerhed ved også at forbedre kompetencerne og tilstedeværelsen inden for storage/data backup og ved at øge fokus på at sikre data - både de, der anvendes, og de, der opbevares - gennem data loss prevention og krypterings-produkter."

Som det ses i tabellen herunder har Symantec stadig et pænt stykke ned til nummer to og tre på listen, McAfee og Trend Micro.

Et marked i forandring

Det er i øvrigt ikke kun de it-kriminelle, der er kreative og hele tiden finder på nye teknologi-kneb og "forretningsområder."

Analysefirmaet Gartner peger på, at sikkerheds-markedet også gennemgår en større omvæltning i forhold til sikkerheds-løsningerne.

Der kommer mere og mere fokus på sikkerhed som en service efter SaaS-modellen, og der dukker hele tiden nye firmaer og nye teknologier op.

"Nøgle-leverandører fortsatte med at udvide deres produkt-udvalg i 2011 ved opkøb og ved at satse på nye markeder," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere