Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Det vrimler med malware- og hacker-trusler på nettet, og det tjener en række firmaer rigtigt fedt på.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed

De mange malware-trusler mod både computere og smartphones, truslen om hacker-angreb og alle mulige andre fare-momenter ved at færdes på nettet føder i stigende grad en helt industri af sikkerheds-leverandører.

I en ny rapport fra Gartner estimeres det, at der i 2011 blev omsat for 96 miliarder kroner inden for sikkerheds-software.

Det er en stigning på 7,5 procent i forhold til 2010.

Væksten er ikke mindst sket blandt de små og mellemstore virksomheder, der nu også er nødt til at beskytte sig bedre mod truslerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at netop denne industri altså ikke lider synderligt under de ellers pressede it-budgetter i virksomhederne.

Gartner hæfter sig ved, at industrien ville have oplevet to-cifrede vækstrater, hvis det ikke var, fordi Intel havde nedskrevet omsætningen hos McAfee, som chip-giganten har købt for omkring 45 milliarder kroner.

Her er de største sikkerhedsfirmaer

Det er fortsat Symantec, der er størst på sikkerheds-markedet, og selskabet oplevede fra 2010 til 2011 en vækst på hele 17 procent, skriver Gartner.

"Symantec fortsætter med at udvide sine tilbud til mere end traditionel slutbruger-sikkerhed ved også at forbedre kompetencerne og tilstedeværelsen inden for storage/data backup og ved at øge fokus på at sikre data - både de, der anvendes, og de, der opbevares - gennem data loss prevention og krypterings-produkter."

Som det ses i tabellen herunder har Symantec stadig et pænt stykke ned til nummer to og tre på listen, McAfee og Trend Micro.

Et marked i forandring

Det er i øvrigt ikke kun de it-kriminelle, der er kreative og hele tiden finder på nye teknologi-kneb og "forretningsområder."

Analysefirmaet Gartner peger på, at sikkerheds-markedet også gennemgår en større omvæltning i forhold til sikkerheds-løsningerne.

Der kommer mere og mere fokus på sikkerhed som en service efter SaaS-modellen, og der dukker hele tiden nye firmaer og nye teknologier op.

"Nøgle-leverandører fortsatte med at udvide deres produkt-udvalg i 2011 ved opkøb og ved at satse på nye markeder," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere