Artikel top billede

Her er de største sikkerhedsfirmaer i verden

Det vrimler med malware- og hacker-trusler på nettet, og det tjener en række firmaer rigtigt fedt på.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed

De mange malware-trusler mod både computere og smartphones, truslen om hacker-angreb og alle mulige andre fare-momenter ved at færdes på nettet føder i stigende grad en helt industri af sikkerheds-leverandører.

I en ny rapport fra Gartner estimeres det, at der i 2011 blev omsat for 96 miliarder kroner inden for sikkerheds-software.

Det er en stigning på 7,5 procent i forhold til 2010.

Væksten er ikke mindst sket blandt de små og mellemstore virksomheder, der nu også er nødt til at beskytte sig bedre mod truslerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at netop denne industri altså ikke lider synderligt under de ellers pressede it-budgetter i virksomhederne.

Gartner hæfter sig ved, at industrien ville have oplevet to-cifrede vækstrater, hvis det ikke var, fordi Intel havde nedskrevet omsætningen hos McAfee, som chip-giganten har købt for omkring 45 milliarder kroner.

Her er de største sikkerhedsfirmaer

Det er fortsat Symantec, der er størst på sikkerheds-markedet, og selskabet oplevede fra 2010 til 2011 en vækst på hele 17 procent, skriver Gartner.

"Symantec fortsætter med at udvide sine tilbud til mere end traditionel slutbruger-sikkerhed ved også at forbedre kompetencerne og tilstedeværelsen inden for storage/data backup og ved at øge fokus på at sikre data - både de, der anvendes, og de, der opbevares - gennem data loss prevention og krypterings-produkter."

Som det ses i tabellen herunder har Symantec stadig et pænt stykke ned til nummer to og tre på listen, McAfee og Trend Micro.

Et marked i forandring

Det er i øvrigt ikke kun de it-kriminelle, der er kreative og hele tiden finder på nye teknologi-kneb og "forretningsområder."

Analysefirmaet Gartner peger på, at sikkerheds-markedet også gennemgår en større omvæltning i forhold til sikkerheds-løsningerne.

Der kommer mere og mere fokus på sikkerhed som en service efter SaaS-modellen, og der dukker hele tiden nye firmaer og nye teknologier op.

"Nøgle-leverandører fortsatte med at udvide deres produkt-udvalg i 2011 ved opkøb og ved at satse på nye markeder," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaerne lyver

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?