Artikel top billede

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaer lyver

Google skændes med sikkerhedsbranchen om, hvor stort et problem malware er på Android-platformen. Sikkerhedsfirmaerne er charlataner og svindlere, mener Google.

Computerworld News Service: Chris DiBona, open source programs manager i Google, skælder ud på sikkerhedsfirmaer, der mener, at det vælter ind med malware på Android-platformen.

Chris DiBona mener, at der ikke er noget virusproblem på Android-platformen, og at virksomheder, der sælger antivirussoftware til mobilstyresystemer, er svindlere.

"Ja, sikkerhedsfirmaerne spiller på din frygt i forsøget på at sælge dig unødvendig sikkerhedssoftware til Android, RIM og iOS," skriver DiBona i et indlæg på Google+.

"De er charlataner og svindlere. Hvis du arbejder for en virksomhed, der sælger antivirussoftware til Android, RIM eller iOS, så skulle du skamme dig," skriver han.

Ingen af de store systemer har et problem

Ingen af de store styresystemer til smartphones har ifølge DiBona et problem med virus, der på nogen måde kan sammenlignes med, hvad der er tilfældet i økosystemerne på Windows eller Mac.

Chris DiBona er open source-fortaler og chef for Googles programmer for udviklerrelationer og for selskabets praksis for compliance i forhold til licenser.

Han afviser de trusler på Android, som sikkerhedsbranchen indtil videre har rapporteret om, som petitesser, der ikke kom særlig langt på grund af platformens sandkasse-model og andre arkitekturmæssige egenskaber.

Sikkerhedsbranchen er dog uenig i denne vurdering og henviser til, at mængden af registreret malware på Android i år er steget voldsomt.

"I dag er malware på Android et af de største problemer inden for malware på mobilområdet," siger Denis Maslennikov, der er senior malware-analytiker hos Kaspersky Lab, i et e-mailinterview.

"Der er i de sidste fem måneder sket en væsentlig stigning i antallet af malware på Android. I juni opdagede vi 112 modifikationer af Android-malware. I juli var det 212, i august 161, i september 559 og i oktober var tallet oppe på 808," tilføjer han.

Læs også:

Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

Sikkerhedsselskaber enige: Det vælter ind med malware

Læs også:

Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

En lignende tendens er observeret af andre antivirusleverandører.

De tæller Juniper Networks, hvis resultater du kan læse mere om her, samt McAfee, hvis vurdering af Android-platformen du kan læse her.

Også sikkerhedsselskabet Trend Micro rapporterer om en stigning fra januar til juli 2011 på 1410 procent i antallet af trusler på Android.

"Vigtigere end det samlede antal af malware i absolutte tal er det at se på selve stigningen i antallet fra det ene kvartal til det næste og fra det ene år til det næste. Det demonstrerer nemlig en aktuel, aktiv og vedvarende kriminel interesse i den mobile platform," siger Rik Ferguson, der er Trend Micros chef for sikkerhedsanalyse og kommunikation.

Flest trojanere

Størstedelen af truslerne på Android består af trojanere og altså ikke traditionelle selvreplikerende vira eller orme.

Trojanere kan dog ifølge folk i antivirusbranchen være lige så skadelige, hvis ikke endnu mere skadelige.

"Det afhænger af din definition af skadelig. Optager den dine opkald og uploader dem til en fjernserver, stjæler den dine e-mails og SMS'er eller producerer den enorme regninger ved hjælp af dyr SMS- og opkalds-svindel? Hvad der er værst, kommer vel an på offerets synspunkt," siger Ferguson, men ingen af mulige konsekvenser er ligefrem behagelige.

Sikkerhedsbekymringerne på Android er ikke begrænset til malware.

Som enhver anden computerbruger, der anvender e-mail, websites og andre almindelige tjenester, er også ejere af smartphones sårbare overfor platformuafhængige trusler såsom phishing og anden fup.

Læs også:
Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere