Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Tusindvis af intetanende danskere tvinges over til TDC

Med en fiks manøvre ryger flere tusinder fastnetkunders penge fra i dag lige ned i TDC's lommer - også selv om de slet ikke er kunder hos TDC.

Læs også:

Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet.

Trods stærk kritik fra konkurrenter har TDC med virkning fra i dag tirsdag droppet de såkaldte forvalgskoder.

Det betyder, at fastnetkunder, der har valgt en anden leverandør end TDC, fra i dag af skal taste fire cifre foran, hvis de ønsker at beholde deres nuværende leverandør.

De skjulte forvalgskoder som 1010 eller 1001 sikrer, at fastnet-kunder køber deres samtaler hos TDC-konkurrenter som Telia og Telenor, mens abonnementet betales direkte til TDC.

Det har hidtil betydet, at mange danske fastnetkunder har modtaget to regninger: En fra TDC for abonnement og én fra eksempelvis Telia eller Telenor for de førte samtaler.

Uden forvalgskoderne ryger betalingen for samtalen i TDC's lommer, der har begrundet opsigelsen af de skjulte koder med, at tiden er løbet fra to regninger.

Konkurrenterne Telia og Telenor har klaget over TDC's manøvre, men i marts afgjorde Erhvervsstyrelsen, at den er lovlig.

TDC's beslutning har også fået Forbrugerrådet op af stolen.

"Det er nok den mest forbruger-uvenlige og klodsede måde, man gør det på. I stedet for at vinde kunder over ved at tilbyde bedre produkter, kaster man dem ud i noget, hvor de ikke ved, hvor de står. Det er mange tusinder forbrugere, der bliver stillet ringere, og det bærer præg af, at man ikke har tænkt på forbrugerne," har chefkonsulent i Forbrugerrådet, Martin Salamon, tidligere udtalt til Computerwold.

Læs også:

Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.