Artikel top billede

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet

Upopulær TDC-manøvre, der rammer tusindvis af fastnetkunder, får Forbrugerrådet op af stolen.

Læs også: Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.

Tusindvis af fastnetkunder står tilbage som tabere, når TDCs opsigelse af faste forvalgskoder træder i kraft den 1. maj.

Sådan lyder Forbrugerrådets dom over TDCs beslutning, der også har fået konkurrenterne op i det røde felt.

TDCs træk betyder nemlig, at fastnetkunderne, der har valgt en anden leverandør end TDC, fremover skal taste fire cifre foran, hver gang de ringer op, hvis de fortsat ønsker at beholde deres nuværende leverandør.

Taster fastnetkunden ikke de fire cifre, der i dag ligger skjult, er det fremadrettet TDC, der tjener på samtalen.

"Det er nok den mest forbrugeruvenlige og klodsede måde, man gør det på. I stedet for at vinde kunder over ved at tilbyde bedre produkter, kaster man dem ud i noget, hvor de ikke ved, hvor de står. Det er mange tusind forbrugere, der bliver stillet ringere, og det bærer præg af, at man ikke har tænkt på forbrugerne," lyder det fra chefkonsulent i Forbrugerrådet, Martin Salamon.

Konkurrenterne Telia og Telenor bedyrer, at de står til at miste 100.000 fastnetkunder, der med et snuptag kan havne hos TDC. Ifølge TDC er antallet af brugere, der benytter sig af forvalgskoder, "kun" cirka 30.000.

Telia og Telenor har derfor klaget til Erhvervsstyrelsen, som dog i går afgjorde, at TDC er på lovlig grund. De to konkurrenter har nu tænkt sig at føre sagen videre til Teleankenævnet.

Martin Salamon mener dog ikke, at kritikken alene kan placeres på TDCs skuldre.

"Problemet og løsningen ligger ude i den samlede branche. Man må gå ud fra, at konkurrenterne har vidst, at når den underliggende regulering blev ændret, så ville der ske noget, som de skulle reagere på. TDC kunne have varslet selskaberne i god tid, og de på deres side kunne have stået klar med en løsning, så forbrugerne havde haft nogle ordentlige valg," siger han.

"Vi følger sagen, for der skal findes en løsning," lyder det fra Martin Salamon.

TDC har tidligere været ude og sige, at opgøret med koderne skyldes, at det var på tide at gøre op med to regninger til kunderne. De pågældende kunder har nemlig betalt for henholdsvis abonnement hos TDC og taleforbrug hos den valgte leverandør.

Læs også: Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.