Artikel top billede

Vrede telefirmaer: Så hårdt vil TDC-manøvre ramme

Konkurrenterne raser over den fikse TDC-manøvre, der sender tusindvis fastnetkunder i TDC's favn. Telenor lancerer nyt våben i kampen for at kapre TDC-kunder.

Læs også:
TDC: Derfor trak vi tæppet væk under konkurrenterne.

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet

Trods hård kritik fra flere sider droppede TDC tirsdag de såkaldte forvalgskoder - også kaldet fast operatørvalg.

En manøvre der betyder, at fastnetkunder, der har valgt andre operatører end TDC, nu skal taste fire cifre foran hver gang de ringer op.

Ellers ryger pengene for samtalen automatisk til TDC og ikke til den operatør, de har valgt.

TDC's træk får endnu en gang hårde ord med på fra vejen fra konkurrenterne Telia og Telenor, der har anket sagen til Teleklagenævnet, efter Erhvervsstyrelsen for et par måneder siden erklærede TDC-manøvren lovlig.

"Vi har den dårligste konkurrencesituation i Europa, og det har Erhvervsstyrelsen nu forstærket," lyder det tørt konstaterende fra Telias juridiske rådgiver, Jens Ottosen-Støtt, med henvisning til TDCs dominans på fastnetområdet.

Bøvlet for kunderne

Både fra Telia og Telenor lyder det frustreret, at det at vinde kunderne tilbage kræver, at kunderne selv gør en aktiv indsats for at skifte.

"Kundernes reaktion kommer først om en måned, når de modtager en regning, de ikke fatter, hvad indeholder. For kunderne er det meget bøvlet," lyder det fra Jens Ottosen-Støtt, som tilføjer, at omfanget af kunder, der bliver berørt, aldrig er blevet klarlagt.

"Vi har henvendt os til de kunder, vi kender til, men vi har jo også en stor forretning, hvor vi sælger trafik til andre operatører. Hvor mange kunder, de har, ved vi jo ikke."

Hos Telenor lægger man ikke skjul på, at tabet af kunder forventes at koste et tocifret millionbeløb.

"Vi har sendt breve ud til de kunder, der er blevet berørt af det, og en stor del har vi også telefonisk været i kontakt med. Vi har skrevet, at vi selvfølgelig meget gerne vil have, at de bliver hos os, og vi har tilbudt fire måneders gratis abonnement, hvis de skifter over til os," fortæller kommunikationsrådgiver hos Telenor, Tom Lehn-Christiansen.

Telenor tager desuden et nyt middel i brug, hvis klare mål er at kapre TDC fastnet-kunder.

"Vi har netop lanceret en ny hjemmetelefon, som er en trådløs bordtelefon med simkort. Det er som en fastnettelefon, men altså uden linje til kobbernettet. Kunder kan typisk spare 1000 kroner om året ved at ophøre som TDC fastnetkunde og i stedet blive Telenor-kunde," fortæller Tom Lehn-Christiansen og tilføjer, at kunder berørt af TDC-manøvren har fået tilbudt telefonen gratis.

Læs TDCs svar på kritikken her.

Læs også:

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere