Artikel top billede

Vrede telefirmaer: Så hårdt vil TDC-manøvre ramme

Konkurrenterne raser over den fikse TDC-manøvre, der sender tusindvis fastnetkunder i TDC's favn. Telenor lancerer nyt våben i kampen for at kapre TDC-kunder.

Læs også:
TDC: Derfor trak vi tæppet væk under konkurrenterne.

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet

Trods hård kritik fra flere sider droppede TDC tirsdag de såkaldte forvalgskoder - også kaldet fast operatørvalg.

En manøvre der betyder, at fastnetkunder, der har valgt andre operatører end TDC, nu skal taste fire cifre foran hver gang de ringer op.

Ellers ryger pengene for samtalen automatisk til TDC og ikke til den operatør, de har valgt.

TDC's træk får endnu en gang hårde ord med på fra vejen fra konkurrenterne Telia og Telenor, der har anket sagen til Teleklagenævnet, efter Erhvervsstyrelsen for et par måneder siden erklærede TDC-manøvren lovlig.

"Vi har den dårligste konkurrencesituation i Europa, og det har Erhvervsstyrelsen nu forstærket," lyder det tørt konstaterende fra Telias juridiske rådgiver, Jens Ottosen-Støtt, med henvisning til TDCs dominans på fastnetområdet.

Bøvlet for kunderne

Både fra Telia og Telenor lyder det frustreret, at det at vinde kunderne tilbage kræver, at kunderne selv gør en aktiv indsats for at skifte.

"Kundernes reaktion kommer først om en måned, når de modtager en regning, de ikke fatter, hvad indeholder. For kunderne er det meget bøvlet," lyder det fra Jens Ottosen-Støtt, som tilføjer, at omfanget af kunder, der bliver berørt, aldrig er blevet klarlagt.

"Vi har henvendt os til de kunder, vi kender til, men vi har jo også en stor forretning, hvor vi sælger trafik til andre operatører. Hvor mange kunder, de har, ved vi jo ikke."

Hos Telenor lægger man ikke skjul på, at tabet af kunder forventes at koste et tocifret millionbeløb.

"Vi har sendt breve ud til de kunder, der er blevet berørt af det, og en stor del har vi også telefonisk været i kontakt med. Vi har skrevet, at vi selvfølgelig meget gerne vil have, at de bliver hos os, og vi har tilbudt fire måneders gratis abonnement, hvis de skifter over til os," fortæller kommunikationsrådgiver hos Telenor, Tom Lehn-Christiansen.

Telenor tager desuden et nyt middel i brug, hvis klare mål er at kapre TDC fastnet-kunder.

"Vi har netop lanceret en ny hjemmetelefon, som er en trådløs bordtelefon med simkort. Det er som en fastnettelefon, men altså uden linje til kobbernettet. Kunder kan typisk spare 1000 kroner om året ved at ophøre som TDC fastnetkunde og i stedet blive Telenor-kunde," fortæller Tom Lehn-Christiansen og tilføjer, at kunder berørt af TDC-manøvren har fået tilbudt telefonen gratis.

Læs TDCs svar på kritikken her.

Læs også:

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder.

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere