Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Derfor trak vi tæppet væk under konkurrenterne

Mens teleselskaber raser over omdiskuteret TDC-manøvre, har TDC svært ved at forstå konkurrenternes vrede.

Læs også: Vrede telefirmaer: Så hårdt vil TDC-manøvre ramme

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder

Konkurrenternes kritik er haglet ned over TDC i kølvandet på telekæmpens beslutning om at droppe det faste operatørvalg. (Se boksen herunder).

Men hos TDC har man svært ved at forstå, at konkurrenterne på den måde farer op i det røde felt.

"Vi vurderede i januar, at det faste operatørvalg havde mere historisk betydning end levedygtighed i dag. Det var på tide at få samlet abonnementsforholdet et sted, så kunderne ikke modtager to regninger," lyder det fra TDC's koncerndirektør Eva Berneke.

Hun tilføjer, at det samlet set drejer sig om omkring 25.000 kunder, og at problemet derfor er overkommeligt. Tidligere har Telia og Telenor været ude og tale om op til 100.000 berørte kunder.

Eva Berneke fortæller, at teleselskaberne desuden kunne have valgt at fortsætte med at købe det faste abonnement hos TDC og på den måde selv sende en samlet regning til deres kunder.

"Prisen ville være den samme," bedyrer hun.

Af principielle årsager har Telia og Telenor anket sagen til Teleklagenævnet, men koncerndirektøren kan ikke se, at der er noget principielt i at komme efter.

"Jeg har svært ved at se, at der skulle være noget principielt i sagen. Jeg synes fristen har været god, men jeg kan forstå, at de kunne have ønsket sig en længere varsling. For det er noget, man altid kan diskutere. Men jeg mener faktisk, at det fra et principielt synspunkt er det rigtige, vi har gjort. At gå ind og rydde op i regningerne."

At konkurrencen på det danske marked har fået et hak i den negative retning, fordi TDC's dominans nu er blevet styrket, er heller ikke en kritik, koncerndirektøren kan følge.

"Jeg synes ikke, man skal kigge på TDC's størrelse som et udtryk for, hvor meget konkurrence der er på markedet. Vi har et af de mest konkurrenceprægede markeder med fire operatører. Er man i tvivl om konkurrencesituationen, kan man bare kigge på TDC's priser på bredbånd og mobil," slutter koncerndirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere