Ældre Sagen raser over uklarhed om TDC-manøvre

Dårlig kommunikation og uvished om, hvem og hvor mange der bliver berørt af TDC-manøvre, får nu Ældre Sagen op i det røde felt.

Læs også:

Tusindvis af intetanende danskere bliver TDC-kunder

Vrede telefirmaer: Så hårdt vil TDC-manøvre ramme

TDC: Derfor trak vi tæppet væk under konkurrenterne


Mens teleselskaberne raser over TDC's beslutning om at droppe fast operatørvalg (se boks), blander en ny spiller sig i diskussionen.

For da det især er den ældre del af befolkningen, der er forblevet trofast mod fastnettelefonen, vækker sagen bekymring hos Ældre Sagen.

Det er nemlig ikke til at finde hoved eller hale i, hvem TDC's manøvre rammer.

"Jeg har ringet til teleselskaberne og ageret kunde, og jeg kan simpelthen ikke få noget at vide. De kan ikke fortælle noget som helst. Det er for ringe, at et stort teleselskab som Telenor ikke har forberedt, hvad man skal sige," siger markedskonsulent i Ældre Sagen, Søren Høyer.

Han tilføjer, at uklarheden var lige så stor, da han ringede til Telia.

Han vurderer, at op mod 10.000 medlemmer af Ældre Sagen kan blive berørt af manøvren, men har indtil videre ikke kunnet få klar besked om, hvem eller hvor mange, det berører.

Mens TDC har meldt tallet 25.000 ud, har Telia og Telenor tidligere været ude og tale om op imod 100.000 kunder.

Søren Høyer understreger, at manøvren ikke i praksis vil få de store konsekvenser for de ældre, da linjen stadig fungerer, og den eneste forskel er, at ens penge ryger til TDC fremfor ens valgte operatør.

"Hvis man er berørt af det, vil man få en regning, der er lidt højere. Måske 100 kroner mere om året. Det er ikke sådan, at man bliver flået af det her, selv om lidt også tæller, hvis man er på pension," lyder det fra Søren Høyer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.