Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Folkeskolen får intet ud af dyre it-investeringer

De danske folkeskole-elever får nærmest ingenting ud af al den lækre it-isenkram, som skolerne har investeret i.

Danmark er et af de lande, hvor eleverne i Folkeskolen bruger mest tid på computere, uden at det fører til bedre læsefærdigheder, skriver Politiken.

"Der er alt for mange eksempler på it-projekter, der har haft fuldstændigt uklare og diffuse mål i forhold til elevernes læring," siger Jørgen Søndergaard, formand for Skolerådet, til avisen.

Ifølge ham har både kommuner og staten en tendens til, at it-virkemidlerne kommer til at overskygge det egentlige formål som er at gavne skoleelevernes læringsproces.

"Vi savner den overordnede tænkning, der handler om, hvordan vi får brugt it til noget, der gavner eleverne i deres læringsproces," siger Jørgen Søndergaard til Politiken.

Han mener, at det 'grundlæggende er fornuftigt,' at der er computere på skolerne, men at alt for mange af investeringerne har været båret af en fascination af, at der er kommet noget ny teknologi, som lige skal afprøves.

"Det er klart en mangel, at det ikke har givet sig udslag i, at vi har fået en bedre undervisning," mener han.

Karin Levinsen, der er lektor på Aalborg Universitet, siger til Politiken, at det efter hendes mening vil være en meget dårlig ide at 'tæppebombe landet med endnu flere interaktive tavler, iPads og dårlige digitale læremidler.'

I stedet efterlyser hun lærere med de rigtige kompetencer.

Læs også:

Hver femte folkeskole er digital tilbagestående.

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde.

Uden pc: Skole tester ny måde at it-undervise på.

Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere