Artikel top billede

Så hårdt har krisen ramt danske it-konsulenter

I Danmark har it-konsulenterne det hårdere end i resten af Norden. Se her, hvad der plager branchen.

Læs også:
Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter

Den europæiske finanskrise har ramt konsulenthusene i Norden meget forskelligt, og det er gået hårdest ud over de danske it-konsulenter.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse, der er foretaget af analysehuset IDC. Den er foretaget blandt 170 forhandlere og 330 udbydere i konsulentbranchen.

IDC har spurgt til konsulentpriser inden for basistjenester, specialister, systemarkitekter og senior it/business konsulenter.

Og det altså er danskerne, der har fået flest hug.

Big Data vokser

Analysen fortæller, at den danske konsulentbranche ikke er kommet sig over krisen i samme grad som i eksempelvis Norge eller Sverige.

I de øvrige nordiske lande har man oplevet to stærke kvartaler i 2011, og mange konsulenthuse er begyndt at vokse igen efter afmatningen i 2010. Dette på trods af den megen turmult i Sydeuropa.

Et af problemerne i Danmark er den eksportafhængige økonomi, der altså er blevet ramt hårdere end forventet.

Samlet set er de basale konsulentydelser faldet 1,5 procent i pris siden 2010, mens de mere hardcore-områder med erfarne konsulenter er steget med 2,2 procent i perioden.

Et af de områder, der tegner lysest, er udviklingen inden for business intelligence og det, man kalder Big Data.

Mange efterspørger eksempelvis realtids analyseværktøjer til de store datamængder, lyder det fra IDC, der forventer en stigning på to procent i aktiviteten inden for netop dette felt.

De mere basale tjenester vil ifølge analysehuset falde med lige knap to procent.

Læs også:
Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere