Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Dansk gigant-projekt udpeger system-leverandør

Leverandører udpeget til systemlevering i et af Danmarkshistoriens største offentlige it-projekter nogensinde.

Læs også:
Sådan er teknologien i et projekt til 18 milliarder

BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma

Det bliver den franske multinationale virksomhed Alstom med omkring 85.000 medarbejdere, der skal levere de såkaldte ERTMS-systemer til danske tog.

Det bliver togene på fjernbanen - det vil sige alt på skinner uden for den københavnske S-bane - der får glæde af implementeringen af den europæiske ERTMS 2-standard (European Rail Traffic Management System) fra Alstom.

Dermed vil synlige trafiksignaler på togstationer og langs strækningerne blive overflødiggjorte og fjernet i løbet af de næste 10 år. 

ERTMS-systemerne virker nemlig ved, at de får deres trafik-informationer fra akseltællere langs jernbanerne, og derfra sendes signalerne til et centralt it-center, der derefter kan sende trafikinformationer direkte ud til togene via radiokommunikation leveret fra Nokia Siemens Networks.

Udover Alstom og Eltel er selskaberne Balfour Beatty og Thales også med til at levere hardware, software og knowhow til banestrækningerne i det danske landskab og inde i den københavnske S-bane. 

Scorer en god milliard

Tildelingen af den 10-årige ERTMS-kontrakt til Alstom betyder samtidig, at franskmændene kan hive en check ned i lommen på mellem en milliard og 1,3 milliarder kroner for ulejligheden med at udskifte signalsystemerne i de næste 10 år.

I alt forventes det, at udskiftningen af alle togsignalerne på fjern- og S-bane løber op i godt 18 milliarder kroner, som BaneDanmark tidligere har sammenlignet med et projekt af storebæltske proportioner.

Hele udskiftningen af signalsystemerne langs 3.200 kilometer sporstrækning forventes at stå færdig inden udgangen af 2021.

Du kan læse mere om det store it-projekt langs og på de danske jernbaneskinner her.

Læs også:
Sådan er teknologien i et projekt til 18 milliarder

BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere