Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fagforbund anede intet om massefyringer hos IBM

"Det er sgu ikke det, vores medlemmer har brug for," siger faglig sekretær fra fagforbund efter IBM's mail til ansatte om massefyring.

Læs også:

IBM Danmark fyrer 170

Her er forklaringen på IBM Danmarks massefyringer

Hos it-fagforbundet Prosa, der har medlemmer repræsenteret hos it-giganten IBM, kommer tirsdagens udmelding om massefyringer af 170 mand uventet.

Det fortæller faglig sekretær John Jørgensen.

"Vi har da godt vist, at der kunne komme nedskæringer i kølvandet på deres resultat. Men vi har overhovedet ikke kalkuleret med, at vi nu skulle til at kigge på IBM som næste aktør udi sporten masseafskedigelser," siger John Jørgensen.

Ifølge den faglige sekretær har firmaet i de seneste år reduceret kraftigt på medarbejdertallet, men det er foregået mere drypvis og ved at tilpasse aktiviteterne.

Hvor skal folk gå hen?

"Men det her er afgjort bekymrende. Også fordi det kommer i kølvandet af afskedigelser på det offentlige område og på CSC," siger han.

Han peger på, at masseafskedigelserne vel at mærke sker samtidig med, at virksomhedernes lobbyorganisationer fortæller, at der mangler folk på it-området.

"Nu vil vi gerne snart vide, hvor det er vores folk skal gå hen. For det her er sgu alvorligt," siger John Jørgensen.

Han fortæller, at Prosas medlemmer hos på ingen måde har brug for en besked om en ny masseafskedigelse.

"Vi står i en situation, hvor vi skal håndtere en masseafskedigelse hos CSC. Og det her er sgu ikke det, som vores medlemmer har brug for. De er hårdt ramt og skal have troen på, at de kan finde et nyt job. Og det, de så møder op til, det er, at IBM også laver en masseafskedigelse på 170," siger John Jørgensen.

Lettere groggy

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Finansforbundet, der er et af de overenskomstbærende fagforbund blandt IBM's 2.500 ansatte.

Det er endnu ikke lykkedes.

Hos ingeniørforbundet IDA fortæller presserådgiver Karin Borbjerg, at forbundet ikke har fået konkrete henvendeler fra nogen af de flere hundrede medlemmer med ansættelse hos IBM endnu, men at forbundet står parat til at hjælpe medlemmer som følge af IBM's udmelding.

Hos Dansk Magisterforening fortæller pressechef Gitte Grønnemose Butler, at forbundet har 55 medlemmer, som er ansat hos IBM. Men forbundet har endnu ikke hørt fra disse.

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at en række ansatte hos IBM i forvejen er under virksomhedsoverdragelse til JN Data.

Her kender medarbejderne imidlertid allerede deres vilkår og har fået besked.

"Det, de siger her, er, at det er en ny masseafskedigelse, og at folk skal indfinde sig og få information i morgen," siger John Jørgensen, der fortæller, at tirsdagens mail til de IBM-ansatte gjorde fagforbundet "lettere groggy."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.