Artikel top billede

Fagforbund anede intet om massefyringer hos IBM

"Det er sgu ikke det, vores medlemmer har brug for," siger faglig sekretær fra fagforbund efter IBM's mail til ansatte om massefyring.

Læs også:

IBM Danmark fyrer 170

Her er forklaringen på IBM Danmarks massefyringer

Hos it-fagforbundet Prosa, der har medlemmer repræsenteret hos it-giganten IBM, kommer tirsdagens udmelding om massefyringer af 170 mand uventet.

Det fortæller faglig sekretær John Jørgensen.

"Vi har da godt vist, at der kunne komme nedskæringer i kølvandet på deres resultat. Men vi har overhovedet ikke kalkuleret med, at vi nu skulle til at kigge på IBM som næste aktør udi sporten masseafskedigelser," siger John Jørgensen.

Ifølge den faglige sekretær har firmaet i de seneste år reduceret kraftigt på medarbejdertallet, men det er foregået mere drypvis og ved at tilpasse aktiviteterne.

Hvor skal folk gå hen?

"Men det her er afgjort bekymrende. Også fordi det kommer i kølvandet af afskedigelser på det offentlige område og på CSC," siger han.

Han peger på, at masseafskedigelserne vel at mærke sker samtidig med, at virksomhedernes lobbyorganisationer fortæller, at der mangler folk på it-området.

"Nu vil vi gerne snart vide, hvor det er vores folk skal gå hen. For det her er sgu alvorligt," siger John Jørgensen.

Han fortæller, at Prosas medlemmer hos på ingen måde har brug for en besked om en ny masseafskedigelse.

"Vi står i en situation, hvor vi skal håndtere en masseafskedigelse hos CSC. Og det her er sgu ikke det, som vores medlemmer har brug for. De er hårdt ramt og skal have troen på, at de kan finde et nyt job. Og det, de så møder op til, det er, at IBM også laver en masseafskedigelse på 170," siger John Jørgensen.

Lettere groggy

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Finansforbundet, der er et af de overenskomstbærende fagforbund blandt IBM's 2.500 ansatte.

Det er endnu ikke lykkedes.

Hos ingeniørforbundet IDA fortæller presserådgiver Karin Borbjerg, at forbundet ikke har fået konkrete henvendeler fra nogen af de flere hundrede medlemmer med ansættelse hos IBM endnu, men at forbundet står parat til at hjælpe medlemmer som følge af IBM's udmelding.

Hos Dansk Magisterforening fortæller pressechef Gitte Grønnemose Butler, at forbundet har 55 medlemmer, som er ansat hos IBM. Men forbundet har endnu ikke hørt fra disse.

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at en række ansatte hos IBM i forvejen er under virksomhedsoverdragelse til JN Data.

Her kender medarbejderne imidlertid allerede deres vilkår og har fået besked.

"Det, de siger her, er, at det er en ny masseafskedigelse, og at folk skal indfinde sig og få information i morgen," siger John Jørgensen, der fortæller, at tirsdagens mail til de IBM-ansatte gjorde fagforbundet "lettere groggy."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere