Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Fagforbund anede intet om massefyringer hos IBM

"Det er sgu ikke det, vores medlemmer har brug for," siger faglig sekretær fra fagforbund efter IBM's mail til ansatte om massefyring.

Læs også:

IBM Danmark fyrer 170

Her er forklaringen på IBM Danmarks massefyringer

Hos it-fagforbundet Prosa, der har medlemmer repræsenteret hos it-giganten IBM, kommer tirsdagens udmelding om massefyringer af 170 mand uventet.

Det fortæller faglig sekretær John Jørgensen.

"Vi har da godt vist, at der kunne komme nedskæringer i kølvandet på deres resultat. Men vi har overhovedet ikke kalkuleret med, at vi nu skulle til at kigge på IBM som næste aktør udi sporten masseafskedigelser," siger John Jørgensen.

Ifølge den faglige sekretær har firmaet i de seneste år reduceret kraftigt på medarbejdertallet, men det er foregået mere drypvis og ved at tilpasse aktiviteterne.

Hvor skal folk gå hen?

"Men det her er afgjort bekymrende. Også fordi det kommer i kølvandet af afskedigelser på det offentlige område og på CSC," siger han.

Han peger på, at masseafskedigelserne vel at mærke sker samtidig med, at virksomhedernes lobbyorganisationer fortæller, at der mangler folk på it-området.

"Nu vil vi gerne snart vide, hvor det er vores folk skal gå hen. For det her er sgu alvorligt," siger John Jørgensen.

Han fortæller, at Prosas medlemmer hos på ingen måde har brug for en besked om en ny masseafskedigelse.

"Vi står i en situation, hvor vi skal håndtere en masseafskedigelse hos CSC. Og det her er sgu ikke det, som vores medlemmer har brug for. De er hårdt ramt og skal have troen på, at de kan finde et nyt job. Og det, de så møder op til, det er, at IBM også laver en masseafskedigelse på 170," siger John Jørgensen.

Lettere groggy

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Finansforbundet, der er et af de overenskomstbærende fagforbund blandt IBM's 2.500 ansatte.

Det er endnu ikke lykkedes.

Hos ingeniørforbundet IDA fortæller presserådgiver Karin Borbjerg, at forbundet ikke har fået konkrete henvendeler fra nogen af de flere hundrede medlemmer med ansættelse hos IBM endnu, men at forbundet står parat til at hjælpe medlemmer som følge af IBM's udmelding.

Hos Dansk Magisterforening fortæller pressechef Gitte Grønnemose Butler, at forbundet har 55 medlemmer, som er ansat hos IBM. Men forbundet har endnu ikke hørt fra disse.

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at en række ansatte hos IBM i forvejen er under virksomhedsoverdragelse til JN Data.

Her kender medarbejderne imidlertid allerede deres vilkår og har fået besked.

"Det, de siger her, er, at det er en ny masseafskedigelse, og at folk skal indfinde sig og få information i morgen," siger John Jørgensen, der fortæller, at tirsdagens mail til de IBM-ansatte gjorde fagforbundet "lettere groggy."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere