Artikel top billede

Konkurs-ramt it-firma skal sikre danskere bredbånd

I flere områder af landet skal et nu konkursramt firma være garant for bredbånds-forbindelser.

Elro Erhverv A/S, der ejer Skyline-brandet og er gået konkurs, lever op til de forpligtelser, som der stilles til selskabet af Erhvervsstyrelsen.

For faktisk vandt Elro Erhverv i 2007 en såkaldt FWA-auktion, der gav ret til at bruge nogle særlige frekvensbånd, så selskabet kunne opbygge et net.

Elro Erhverv A/S betalte 117 millioner kroner, men der fulgte en række forpligtelser med.

Specialkonsulent Maria Schmidt Jensen fra Erhvervsstyrelsen forklarer, at kravene primært går ud på, at selskabet skal tilbyde bredbånds-forbindelser til kunder i bestemte postnumre, hvor folk ikke kan få en anden udbyder til at tilbyde det.

Dog har selskabet lidt tid - seks måneder - til at få oprettet nye forbindelser fra aftalen er indgået med kunden, lyder det i betingelserne.

"Vi har ikke umiddelbart fået henvendelser om, at de er begyndt at tage nettet ned eller har afvist kunder," fortæller Maria Schmidt Jensen.

Sker ingenting herfra

Og så længe de overholder betingelserne, så sker der sådan set ingenting herfra, forklarer hun.

Faktisk har kurator i boet oplyst til Erhvervsstyrelsen, at virksomheden føres videre som hidtil, mens man finder ud af om man kan afhænde det.

Så foreløbig råder Elro Erhverv altså over den meget dyre licens til 117 millioner kroner og en stribe andre licenser, oplyser Maria Schmidt Jensen.

Rent teknisk betød 2007-auktionssejren, at Elro Erhverv fik retten til at benytte frekvensbåndene fra 3.410 til 3.800 MHz og dermed mulighed for at levere trådløst WiMAX-bredbånd.

Kravet lød i 2007, at Elro samtidig altså skulle kunne tilbyde danskere i udvalgte postnumre med ringe mulighed for at få bredbånd, adgang til det inden 2010.

Denne forpligtelser gælder fortsat for det konkurs ramte selskab.

Link til tilladelsen.

Link til bilag om forpligtelser.

Læs alt om Skylines konkurs:

Kunde midt i bredbånds-konkurs: Hvad med mig?.

Fiberselskab buldrer ind i København med storkøb.

Tusindvis af Skyline-kunder strømmer til konkurrent.

Fiberfirmaer holder (igen) liv i konkurs-ramte kunder.

Hårdt ramt: Skyline-kunder ramt af to konkurser.

TDC-ejet lavprisselskab overtager Skyline-kunder.

Fyret Skyline-direktør tavs efter kæmpe konkurs.

Dansk bredbånds-firma lukker og slukker.

Ekspert om bredbånds-konkurs: Derfor gik det galt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere