Artikel top billede

Tusindvis af Skyline-kunder strømmer til konkurrent

Et vestjysk bredbåndsfirma nyder i disse dage godt af konkursen hos Skyline og har måttet ansætte ekstra folk.

Læs også:

Hårdt ramt: Skyline-kunder ramt af to konkurser.

Dansk bredbåndsfirma lukker og slukker

Telefonerne har de sidste dage kimet hos bredbåndsfirmaet Airnet i Nørre Nebel, der har specialiseret sig i bredbåndsforbindelser til sommerhusområder og feriecentre især i det vestjyske, men også på Bornholm.

"Vi er gået fra normalt at modtage 10-20 henvendelser om dagen til at modtage omkring 100 henvendelser i timen siden Skylines konkurs i torsdags," fortæller AirNets direktør Søren Jørgensen.

Han tilføjer, at firmaet derfor har hyret tre ekstra folk siden konkurrentens konkurs i sidste uge.

Omkring 2000 henvendelser har AirNet modtaget siden torsdag, blandt andet fra et feriecenter, der har bedt AirNet overtage internet til 400 feriehuse.

Han fortæller, at henvendelserne både kommer fra private sommerhusejere og fra de bureauer, der lejer sommerhuse ud til turister.

Økonomisk kindhest

For med turisthøjsæsonen faretruende tæt på risikerer bureauerne nemlig en større økonomisk ørefigen, hvis internetforbindelsen ikke er i orden, når turisterne strømmer til.

"Sommerhus-udlejerne er pressede, for de risikerer ifølge loven at skulle betale mellem 500-1000 kroner i kompensation om ugen til lejerne, hvis internetforbindelsen ikke virker," forklarer han.

I modsætning til Skylines Wimax-teknologi bruger AirNet en konkurrerende teknologi, hvor brugerne i stedet for data får tildelt en tidsmæssig del af båndbredden. Samtidig hører der gratis ip-telefoni med.

Det betyder, at AirNet skal ud og montere deres eget udstyr, før netforbindelsen fungerer.

"For Skyline-kunder tager det cirka 20 minutter at montere, for vi kan bruge de kabler, der allerede er fastmonterede. For andre tager monteringen cirka en time," lyder det fra direktøren.

Han tilføjer, at AirNets største problem lige nu er at skaffe nok udstyr.

"Det er ikke noget, der ligger på lager, så vi arbejder med at skaffe det udstyr, man bruger. Det er lige lykkedes mig at skaffe tusind modtagere mere, så det er nok til de næste par dage," siger han.

Han forventer ikke, at Skyline genopstår.

"Der er forsvundet omkring 2.000 kunder over til os på en uge, så det går meget hurtigt. Desuden er teknologien forældet, så det er nok svært at finde nogen, der vil overtage det," lyder det fra AirNet-direktøren.

Læs også:

Hårdt ramt: Skyline-kunder ramt af to konkurser.

Dansk bredbåndsfirma lukker og slukker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere