Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan skal Danmark tiltrække de store datacentre

Der vil være mange fordele, hvis blot nogle af fremtidens store datacentre bliver placeret i Danmark.

Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

Her kan du spare masser af penge på dit datacenter

Dansk Industri (DI) har allerede en handlingsplan, der skal tiltrække datacentre til Danmark, klar i sit teknologiske ide-katalog.

Her kan man blandt andet læse, at væksten inden for cloud computing skaber et behov for at bygge datacentre, og at Danmark skal tiltrække centrene for at sikre vækst og vidensarbejdspladser.

"For at tiltrække de enorme investeringer kræver det konkurrencedygtige energipriser, tilstrækkelig med it-kandidater og gode bredbåndsforbindelser. Det smukke er, at et datacenter ikke behøver at ligge tæt på en motorvej og derfor kan anlægges der, hvor der ikke er så mange andre arbejdspladser," siger Christian Hannibal, politisk konsulent i DI til Politiken.

Datacenter på flyveplads

Og en kommune melder sig allerede nu på banen, og de modtager det oplæg med kyshånd.

"At få etableret serverparker i Danmark er en super idé. På den måde kan vi kombinere øget it-kapacitet, økonomisk aktivitet og arbejdspladser i lokalsamfundene og skabe rammerne for virksomheder, der er baseret på vedvarende energi og grøn el," lyder det fra Heidi Storck, byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Furesø Kommune.

Hun er dog ikke helt med på DI's tanker om at placere datacentrene i det, man ofte beskriver som Udkantsdanmark. De skal ifølge byrådsmedlemmet ligge tæt på København.

"Hvorfor ikke lægge et sådan datacenter tæt på hovedstaden København, nærmere bestemt på den nedlagte Flyvestation Værløse 20 km fra Rådhuspladsen?," siger hun og sparker hermed gang i kampen om arbejdspladser.

DI byder velkommen

Selv om interessen ikke i denne omgang kommer fra en udkantskommune, byder DI den alligevel velkommen.

"Det er kun godt, hvis der er lidt konkurrence mellem kommunerne," siger direktør for DI ITEK, Tom Togsverd, til Computerworld.

"Der kan jo både være fordele og ulemper forbundet med den geografiske placering, men det skal virksomhederne som udgangspunkt selv finde ud af. Der er mange faktorer, der skal falde på plads, som grundpriser eller kvalificeret arbejdskraft," siger han.

Han udtrykker dog stor glæde ved interessen fra Furesø Kommune.

"Det vigtige er jo, at vi får arbejdspladserne og ikke mindst den ekspertise, der er forbundet med denne type industri," lyder det fra Tom Togsverd.

"Den grundlæggende pointe er, at vi i Danmark skal være værtssted for datacentrene. Det datacenter, der skal bygges i Lund i Sverige, vil alene tiltrække mellem 50 og 100 topspecialister til Danmark. Var det bygget inden for landets grænser, ville tallet være endnu højere," mener Tom Togsverd.

Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt

Her kan du spare masser af penge på dit datacenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.