Artikel top billede

Arkivfoto: Demonstration foran CSC i Valby den 1. juni 2011.

Prosa indgår forlig med CSC om fyret tillidsmand

Tidligere Prosa-tillidsmand hos CSC indgår forlig med it-giganten i sag om uretmæssig bortvisning. CSC betaler en en mindre formue til manden.

Læs også:

Millionbøde til CSC for at underbetale ansatte

Bortvist CSC-tillidsmand får kæmpe erstatning

Den tidligere Prosa-tillidsmand hos CSC, Peter Gulstad, der under arbejdskonflikten sidste år blev bortvist for i en mail at have opfordret til at deltage i en ulovlig arbejdsnedlæggelse, har indgået forlig med CSC i sagen.

Det oplyser Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

Forliget betyder at CSC betaler Peter Gulstad 250.000 kroner plus renter for uretmæssigt at have bortvist ham.

Forliget er ifølge Hanne Lykke Jespersen indgået på opfordring af dommeren i den voldgiftsag, der onsdag blev behandlet om sagen.

Opfordringen fra dommeren kom ifølge næstformanden, fordi sidedommerne i sagen, der repræsenterer de to sider af arbejdsmarkdet, ikke overraskende var uenige om afgørelsen af sagen.

Opfordrede ikke til at genoptage arbejdet

Udspringet for striden foregik ved et medlemsmøde i Valbyhallen for mere end et år siden. Her afsendte tillidsmanden, der som den eneste havde internet-adgang, en erklæring til Prosas medlemmer hos CSC om at nedlægge arbejdet den 28. april og i stedet deltage i den internationale arbejdsmiljødag. 

Det fik CSC til med øjblikkelig virkning at bortvise tillidsmanden, der havde arbejdet i 40 år for virksomheden.

Prosa kaldte dengang sagen for en "fodfejl" og påpegede, at tillidsmanden blot havde glemt at afslutte mailen med en opfordring til at genoptage arbejde og beklagede og erkendte i øvrigt sagen klokkerent.

Hanne Lykke Jespersen er glad for forliget, som hun kalder en halv sejr. 

"Vi er tilfredse med, at man ikke kunne bortvise ham for det. På den anden side tilkendegiver den mindre erstatning, at han burde have haft den bemærkning med i mailen, men at dommeren fandt bortvisningen en for vidtrækkende konsekvens af en enkelt fejl efter så mange års ansættelse," siger Hanne Lykke Jespersen.   

Flere bøder og erstatninger

Det er ikke første gang, at it-giganten skal af med penge til arvefjenden Prosa efter de sidste års faglige uooverenstemmelser mellem parterne.

Forleden accepterede CSC en bøde på 6,7 millioner kroner for at have underbetalt 74 indere tilbage i 2010, hvilket Prosa politianmeldte CSC for.  

Senere fik en anden tillidsmand en erstaning på mere end 600.000 kroner ved Arbejdsretten for at være blevet bortvist uretmæssigt, anklaget for at have deltaget i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i påsken 2011 i forbindelse med arbejdskonflikten mellem parterne.

Hos CSC fortæller Kim Ege Møller, PR-chef, at virksomheden er tilfreds med aftalen.

"Vi er helt tilfredse med det indgåede forlig og for, at sagen nu er endeligt afsluttet," siger han til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere