Artikel top billede

Sharepoint findes allerede i en online-version, og mange venter et endnu større fokus på cloud med det kommende Sharepoint 15.

Her er alle forventningerne til Sharepoint 15

Microsoft er i fuld gang med udviklingen af den næste version af Sharepoint, hvor kun ganske lidt er sluppet ud. Her er et overblik over forventningerne og rygterne.

Læs også:

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint

Sharepoint-boss: Sådan fortsætter vi fremmarchen

Her er Sharepoints største styrker og svagheder

Mens Microsoft i disse måneder fortæller vidt og bredt om den næste version af Windows, er der ikke sluppet mange informationer ud om den næste version af selskabets samarbejdsplatform, Sharepoint.

Da Microsoft afholdt den seneste Sharepoint-konference i oktober 2011, var det kun Sharepoint 2010, der blev talt om, og i dag er det stadig svært at finde informationer om Sharepoint 15 - kodenavnet på næste version - på den Officielle Sharepoint-blog

Det er ret oplagt, at der vil blive talt en del om Sharepoint 15 på dette års Sharepoint-konference, der finder sted i november måned, men formentlig går der ikke så lang tid, før flere detaljer bliver offentliggjort. 

Hvordan ser tidsplanen ud?

Mens de første brugere allerede er i gang med at teste et tidligt preview (under non-disclusure), ventes en generel beta at blive frigivet henover sommeren.

En endelig version venter de fleste vil være klar lige før eller efter årskiftet, men der er endnu ikke meldt noget konkret ud fra Microsofts side.

Allerede nu bliver der dog i diverse Sharepoint-fora spekuleret i, hvordan den kommende version af Sharepoint bliver skruet sammen.

Her er forventingerne

Redmondmag.com skriver, at Sharepoint 15 formentlig vil blive langt mere velegnet til cloud-miljøer, hvilket vil være fint i tråd med den generelle Microsoft-strategi.

Samtidig går der en del snak om en særlig app-markedsplads til Sharepoint, og en bedre understøttelse af sociale medier og teknologier - en af de ting, Microsoft for alvor satte gang i med Sharepoint 2010.

Det er også næsten uundgåeligt, at Sharepoint 15 vil have fokus på mobilitet, så samarbejdsplatformen i højere grad integreret med smartphones og tablets.

Et godt spørgsmål er imidlertid, om det bliver primært bliver i forhold til Windows Phone og Windows 8, eller om også iOS og Android vil kunne udnytte alle Sharepoint-mulighederne på smartphones og tablet-pc'er.

Der er også ret logisk, at Sharepoint 15 vil komme til at spille tæt sammen med den næste version af Office-pakken, Office 15, som der allerede er en del informationer ude om.

Flere blogs og medier rapporterer desuden, at Microsoft har firedoblet investeringerne i selve brugergrænsefladen, hvilket jo formentlig vil betyde ganske omfattende ændringer.
Også det giver god mening, når man ser på redesignet af Windows med Metro-grænsefladen.

Hvordan forbereder man sig?

CMSWire skriver om, hvordan it-afdelingerne skal forbedrede sig til Sharepoint 15's ankomst med den begrænsede viden, der er til rådighed på nuværende tidspunkt.

Blandt andet peges der på det tilbagevendende behov for at optimere den bagvedliggende it-infrastruktur, på behovet for at konsolidere Sharepoint-løsningerne og eliminere Sharepoint-øer.

Et råd lyder desuden, at man skal have de sociale strategier på plads, så man ved, hvordan man vil anvende Sharepoint fremover, når sociale medier efter al sandsynlighed vil bliver en endnu større del af platformen.

Der er indtil nu solgt flere end 125 millioner Sharepoint-licenser på verdensplan og koblet flere end 65.000 kunder på løsningen.

Læs også:

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint

Sharepoint-boss: Sådan fortsætter vi fremmarchen

Her er Sharepoints største styrker og svagheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere