Artikel top billede

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu

Finland: It-kriminelle er slet ikke den største trussel mod din it-sikkerhed lige nu. De farligste ting kommer et helt andet sted fra.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame

Finland: Stuxnet og Flame er eksempler på sikkerhedsbranchens største hovedpiner.

Fælles for de to digitale trusler er, at de er spionprogrammer, som er udviklet af nationalstater.

De har taget sikkerhedsfirmaerne årevis, at finde frem til eksempelvis Flame, fordi den er udviklet og kodet langt mere professionelt, end hvad man ellers ser fra traditionelle it-kriminelle.

"Spionprogrammer, der er udviklet af regeringer, er en sikkerhedstrussel, der vokser markant," fortæller Christian Fredrikson, administrerende direktør i det finske sikkerhedsfirma F-secure.

"I USA er der hundredevis af stillingsopslag fra regeringen, der leder efter programmører til deres cyber-program. Men det er en tendens, som man diskuterer i rigtig mange lande, herunder Danmark."

En ny krig

F-Secure-bossen peger på, at regeringerne både er bekymrede for angreb, men mange arbejder samtidig på en aggressiv strategi.

"Derfor er der ingen tvivl om, at det er en trussel som hele sikkerhedsbranchen må tage stilling til og arbejde imod."

"Når regeringerne udvikler programmer som Flame, er de utrolig veludviklede og derfor meget svære at opdage. Flame dækker sig blandt andet under Microsoft-certifikater, som vi normalt accepterer, og derfor tog det lang tid, før vi opdagede, at der var tale om et spionprogram," fortæller han.

Samtidig arbejder denne type programmer meget stille.

"De ligger bare i baggrunden, og når de er sluppet igennem bliver de usynlige for firmaer som os," siger Christian Fredrikson

Os mod dem

Sikkerhedsbranchen kan ikke se gennem fingre med et regeringsangreb, selv om det kan give mening i en efterforskning eller lignende situation.

"Vi må beskytte os mod alt. Det er ligegyldigt, om det kommer fra en kriminel organisation eller fra en regering. Gør vi ikke det, mister branchen brugernes tillid, og så graver vi vores egen grav," lyder det fra Christian Fredrikson.

"It-sikkerhed skal være neutral."

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.