Artikel top billede

Sådan fungerer Windows 8 med mus og keyboard

Windows 8 anvender Metro-grænsefladen, der er velegnet til touch, men understøtter samtidig pc'er med mus og keyboard. Se her, hvordan det fungerer i praksis.

Læs også:

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt

Perfekt til touch.

Perfekt til mus og keyboard.

Det er ifølge Microsoft, hvad man vil opleve, når man begynder at anvende nye Windows 8.

I modsætning til tidligere versioner af Microsoft-styresystemet, er Windows 8 født med den såkaldte Metro-grænseflade med "fliser," som også anvendes i Windows Phone-styresystemet.

Selvom Microsoft har talt varmt for designet, har mange Windows-brugere og -anmeldere været skeptiske.

På Microsofts årlige TechEd-konference, der finder sted i denne uge i Florida, viste selskabet imidlertid de mange tusinde deltagere, hvordan Windows 8 konkret kommer til at fungere sammen med en traditionel pc med tastatur og mus.

"Windows-desktoppen fungerer stadig, som den hele tiden har gjort. Applikationerne virker stadig, og du kan gøre de ting, du altid har gjort," sagde Linda Averrett, der står i spidsen for Developer Experience i Windows, under demoen (findes her cirka 02:20:00)

Sådan ser Metro-grænsefladen ud i Windows 8. Bemærk navigationsbjælken til højre, der kan fremkaldes ved at pege med musen i øverste højre hjørne.

Meget er dog forandret. Udgangspunktet er i dag Metro-grænsefladen, og Microsoft har så sikret, at den også fungerer, selvom man ikke sidder ved en touch-skærm.

Eksempelvis kan man scrolle mellem de forskellige "flise-samlinger" med musen, ligesom man også kan zoome ud, så man får det fulde overblik.

Nå man bevæger musen op i højre hjørne af skærmen, får man en lille menu med hyppigt anvendte funktioner, og i venstre hjørne får man overblikket over de apps, der kører på maskinen.

Det er selvfølgelig også meningen, at man skal anvende touch-pad'en på den bærbare med de funktioner, den understøtter.

Det kan eksempelvis være at scrolle horisontalt eller vertikalt ved hjælp af to fingre.

"Det er en rigtig komfortabel måde at skifte mellem mus og touch på ... Jeg skifter faktisk frem og tilbage mellem de forskellige input-mekanismer til den mest belejlige form," sagde Linda Averrett.

Sådan ser det klassiske skrivebord ud i Windows 8 - nu uden den velkendte start-menu i nederste venstre hjørne.

Det klassiske Windows-skrivebord
Det er også muligt at skifte til det gamle Windows-skrivebord for dem, der ikke ønsker at anvende Metro hele tiden.

Hvis man imidlertid ønsker at benytte eksempelvis søge-funktionen fra dette skrivebord til at søge efter et bestemt dokument eller en bestemt app, så skiftes der til Metro-grænsefladen, som det ses herunder.

Sådan ser det ud, når man anvender søge-funktionen.

Det, mange vil nok bemærke på det traditionelle Windows-skrivebord, er, at start-menuen nederst i venstre hjørne er væk.

I stedet kan man højreklikke i det område i Windows 8 og så får man en menu op med funktioner, som it-administratorer typisk anvender - eksempelvis Kontrolpanelet, Strømindstillinger og Kør.

Denne menu kommer frem, hvis man højreklikker i venstre hjørne.

"Det er for brugere som du og jeg. Vi ved, at mange brugere ikke benytter de ting, der er på denne menu, men vi gør - og vi bruger dem en hel del. Så denne funktion er kun for os," sagde Linda Averrett under demonstrationen for de mange it-administratorer i salen.

Læs også:

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere