Artikel top billede

Sådan fungerer Windows 8 med mus og keyboard

Windows 8 anvender Metro-grænsefladen, der er velegnet til touch, men understøtter samtidig pc'er med mus og keyboard. Se her, hvordan det fungerer i praksis.

Læs også:

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt

Perfekt til touch.

Perfekt til mus og keyboard.

Det er ifølge Microsoft, hvad man vil opleve, når man begynder at anvende nye Windows 8.

I modsætning til tidligere versioner af Microsoft-styresystemet, er Windows 8 født med den såkaldte Metro-grænseflade med "fliser," som også anvendes i Windows Phone-styresystemet.

Selvom Microsoft har talt varmt for designet, har mange Windows-brugere og -anmeldere været skeptiske.

På Microsofts årlige TechEd-konference, der finder sted i denne uge i Florida, viste selskabet imidlertid de mange tusinde deltagere, hvordan Windows 8 konkret kommer til at fungere sammen med en traditionel pc med tastatur og mus.

"Windows-desktoppen fungerer stadig, som den hele tiden har gjort. Applikationerne virker stadig, og du kan gøre de ting, du altid har gjort," sagde Linda Averrett, der står i spidsen for Developer Experience i Windows, under demoen (findes her cirka 02:20:00)

Sådan ser Metro-grænsefladen ud i Windows 8. Bemærk navigationsbjælken til højre, der kan fremkaldes ved at pege med musen i øverste højre hjørne.

Meget er dog forandret. Udgangspunktet er i dag Metro-grænsefladen, og Microsoft har så sikret, at den også fungerer, selvom man ikke sidder ved en touch-skærm.

Eksempelvis kan man scrolle mellem de forskellige "flise-samlinger" med musen, ligesom man også kan zoome ud, så man får det fulde overblik.

Nå man bevæger musen op i højre hjørne af skærmen, får man en lille menu med hyppigt anvendte funktioner, og i venstre hjørne får man overblikket over de apps, der kører på maskinen.

Det er selvfølgelig også meningen, at man skal anvende touch-pad'en på den bærbare med de funktioner, den understøtter.

Det kan eksempelvis være at scrolle horisontalt eller vertikalt ved hjælp af to fingre.

"Det er en rigtig komfortabel måde at skifte mellem mus og touch på ... Jeg skifter faktisk frem og tilbage mellem de forskellige input-mekanismer til den mest belejlige form," sagde Linda Averrett.

Sådan ser det klassiske skrivebord ud i Windows 8 - nu uden den velkendte start-menu i nederste venstre hjørne.

Det klassiske Windows-skrivebord
Det er også muligt at skifte til det gamle Windows-skrivebord for dem, der ikke ønsker at anvende Metro hele tiden.

Hvis man imidlertid ønsker at benytte eksempelvis søge-funktionen fra dette skrivebord til at søge efter et bestemt dokument eller en bestemt app, så skiftes der til Metro-grænsefladen, som det ses herunder.

Sådan ser det ud, når man anvender søge-funktionen.

Det, mange vil nok bemærke på det traditionelle Windows-skrivebord, er, at start-menuen nederst i venstre hjørne er væk.

I stedet kan man højreklikke i det område i Windows 8 og så får man en menu op med funktioner, som it-administratorer typisk anvender - eksempelvis Kontrolpanelet, Strømindstillinger og Kør.

Denne menu kommer frem, hvis man højreklikker i venstre hjørne.

"Det er for brugere som du og jeg. Vi ved, at mange brugere ikke benytter de ting, der er på denne menu, men vi gør - og vi bruger dem en hel del. Så denne funktion er kun for os," sagde Linda Averrett under demonstrationen for de mange it-administratorer i salen.

Læs også:

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere