Artikel top billede

SAP-chef: Omfattende ændring af ERP-system i år

SAP's ERP-løsning vil få en større overhaling med lynhurtig teknologi allerede i år.

Læs også:

SAP-topchef: Her er vores tre store satsninger

Bliv klogere: Sådan fungerer in-memory databaser

SAP's in-memory database-teknologi, HANA, kan være en realitet i selskabets ERP-løsning allerede her i 2012.

Selskabets teknologi-chef har ifølge vores søstermedie Infoworld udtalt, at selskabets vil have dets kerne ERP-software til at køre på HANA inden årets udgang.

Vishal Sikka fortæller, at arbejdet kører efter planen, og at det betyder, at en HANA-version af ERP-kernemodulerne i SAP Business Suite vil være klar senere i år.

Med tiltaget forsøger SAP at gå efter kunder, der i dag typisk kører Oracle, men Infoworld skriver, at det kan tage flere år for SAP at få opbygget en referencebase af kunder, der rent faktisk anvender HAHA-teknologien.

Ifølge Vishal Sikka er der dog allerede 350 kunder, der kører projekter med HANA, og flere end 2.000 personer har modtaget træning i anvendelsen af HANA.

Turbo på data-analyser

Målet med in-memory teknologier er at muliggøre langt hurtigere analyser af stadig større datamængder, og at brugerne adgang til realtids-data.

Behovet for in-memory-teknologier stiger voldsomt hos ikke mindst de helt store virksomheder med massive datamængder, og derfor har SAP HANA-udviklingshold seks forskellige steder rundt omkring i verden, der arbejder døgnet rundt, fortæller Vishal Sikka ifølge Infoworld.

Allerede sidste år begyndte SAP-topchef Jim Hagemann Snabe at tale om selskabets arbejde med in-memory computing.

Som vi tidligere har beskrevet, så er konceptet, at man i stedet for at have data liggende på diske og så lade databasesoftwaren læse og skrive til diskene, efterhånden som applikationerne beder om det, lader virksomhedens databaser køre i lynhurtig RAM.

Du kan se en video om HANA og in-memory her:

Læs også:

SAP-topchef: Her er vores tre store satsninger

Bliv klogere: Sådan fungerer in-memory databaser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.