Artikel top billede

Virksomhederne bruger flest penge på denne software

Der sælges forretningssoftware for mere end 700 milliarder kroner i år. Se, hvilken type software, der bruges flest penge på.

Læs også:

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år

ERP, CRM, SCM og BI. Det er forkortelser, der rimer på milliarder.

Mere præcist 120,4 milliarder dollars eller 704,5 milliarder gode danske kroner.

Det er det beløb, der ifølge analytikerne hos Gartner sælges for i løbet af 2012.

ERP-systemerne (enterprise resource planning) med SAP, Oracle
og Microsoft som de største leverandører udgør den største del af markedet med en forventet omsætning i år på 145 milliarder kroner efterfulgt af kontorpakker, der vil omsætte for lidt over 96 milliarder kroner.

Business intelligence- (BI) og Customer Relationship Management-software (CRM) vil hver nå en omsætning på 76 milliarder kroner.

Gartner vurderer således, at det samlede globale marked for forretningssoftware vil vokse med 4,5 procent i løbet af 2012.

"Det globale marked læser fortsat en række modstridende økonomiske rapporter, og den fulde betydning af den økonomiske usikkerhed, kan vi formentlig først fastslå med udgangen af det første halvår af 2012," udtaler research-chefen hos Gartner.

SaaS flyver afsted

Gartner anslår, at software-indkøb i 2012 vil fokusere på industrispecifikke applikationer, opgraderinger af allerede eksisterende, forretningskritisk software, integration og sikring af etablerede systemer og infrastruktur.

Og ikke mindst SaaS-produkter (software as a service).

Et stigende antal virksomheder efterspørger desuden Infrastructure as a service (IaaS) og Platform as a service (PaaS) og gerne i cloud-løsninger frem for installationer hjemme hos virksomheden selv.

Dermed kommer leverandørerne i stigende grad til at tilbyde abonnementsbaserede løsninger som et modtræk i et ikke særlig investeringslystent marked, mener Gartner.

SaaS og cloud-baserede services hjælper leverandørerne til at øge deres omsætning ved at gøre det lettere for slutbrugerne at teste og evaluere nye typer software, få brugerne over på ny teknologi og migrere brugere af ældre software-versioner over på nye ditto, skriver Gartner i en pressemeddelelse.

SaaS og cloud vil ifølge analysehuset fortsætte med at vokse, og vil i 2016 udgøre 16 procent af virksomhedernes it-budgetter mod 11 procent i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere