Artikel top billede

(Foto: Simon Knudsen)

Her er TDC's plan med Carsten Dilling som topchef

ComputerViews: TDC har en helt klar plan, og det er grunden til, at Carsten Dilling bliver ny administrerende direktør og koncernchef.

Læs også:

TDC udnævner ny topchef - her er han

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig

ComputerViews: Lige siden det 18. april blev meddelt, at TDC's administrerende direktør, Henrik Poulsen, skulle være ny topchef i Dong, har telegiganten officielt været på udkig efter en afløser til den magfulde post.

Med valget af Carsten Dilling kan man spørge sig selv, om det ikke hele tiden har ligget i kortene, at det skulle være ham?

I hvert fald ved man på alle leder og kanter, hvad man får med Carsten Dilling; en person, der kan fuldføre den strategi-plan, Henrik Poulsen forlader i utide.

TDC-bestyrelsesformand Vagn Sørensen udtalte da også tidligere i år, at man ville gå efter "en person med mange af de samme kvaliteter" som Henrik Poulsen.

"Vi kigger efter en holistisk person, som er stærk på både kort og langt sigt, og som kan afspejle de mål og værdier, som TDC står for," sagde bestyrelsesformanden.

I dag siger samme Vagn Sørensen om Carsten Dilling:

"Carsten har en unik indsigt i TDC's forretning og i alle processer i TDC. Han står som garant for at sikre den solide udvikling, koncernen er inde i."

Skal fortsætte TDC's gode udvikling

Med det udsagn kan man også konkludere, at der ikke i første omgang er lagt op til de store omvæltninger i selskabet, selvom der nu kommer en ny direktør.

I forbindelse med Henrik Poulsens exit-udmelding lød analysen blandt eksperterne da også, at TDC har gang i en yderst fornuftig udvikling i øjeblikket.

"Finansielt har TDC leveret det, der blev lovet på børsnoteringen, og han har positioneret TDC til at være nummer ét på alle forretningssegmenter, hvilket konkurrenterne lider meget under," har teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets udtalt.

Carsten Dilling giver rigtig god mening mening som ny top-boss, fordi han har været med til at forme TDC's aktuelle strategi og således også er et godt bud på en person, der kan fuldføre den, nu hvor Henrik Poulsen ikke han.

Men spørgsmålet er så, hvordan Carsten Dilling passer ind i TDC på længere sigt?

Carsten Dillings fortid og fremtid

Siden 2007 har Carsten Dilling været en del af den absolutte top i TDC, og han har tidligere haft topposter hos både IBM, Columbus IT Partner og Ementor.

En kig ned i hans fortid viser dog, at han ikke altid har forladt sine stillinger, fordi et nyt job stod klar til ham.

Hos Columbus IT Partner forlod han selv sin post i 2005, efter at Ib Kunøe havde købt sig til kontrollen med selskabet og således kunne meddele, at Dillings afløser allerede var fundet - en international profil fra Microsoft.

"Jeg har i den korte tid, vi har arbejdet sammen, værdsat Carsten Dillings professionalisme, hans loyale indstilling og hans benhårde arbejde. Kun strategiskiftet og muligheden for at få en helt ekstraordinær international leder fra Microsoft, der passer ind i de opgaver, der ligger foran Columbus IT Partner, har gjort, at vi skilles," lød det i 2005 fra Ib Kunøe.

Hos Ementor stod han i spidsen for selskabet, indtil det i 2006 lukkede og slukkede i Danmark, fordi alle forretningsaktiviteterne blev solgt fra - igen med Ib Kunøe som den person, der greb ind i Carsten Dillings karriere.  

Siden blev Carsten Dilling af daværende TDC-chef Jens Alder hentet ind som direktør for TDC Fastnet Norden, hvorefter han i 2009 blev koncerndirektør for TDC Operations.

Nu tager han så det sidste skridt op ad stigen, så han sidder i en af de absolut mest magtfulde danske direktørstole.

Hvor længe får han lov at blive?

Bestyrelsesformand Vagn Sørensen udtalte som bekendt i forbindelse med Henrik Poulsens opsigelse, at man ville gå efter en "en holistisk person, som er stærk på både kort og langt sigt."

I forbindelse med dagens udmelding fra TDC lyder det, at Carsten Dilling senere på året vil præsentere den igangværende opdatering af strategien, der skal række frem mod 2015.

I den periode skal Carsten Dilling fortsætte den gode udvikling, TDC er i gang med.

Det betyder, at han kommer til at fortsætte med at effektivisere og at sikre, at investorerne fortsat stoler på TDC's fremadrettede forretning.

Til den opgave virker han som et oplagt valg.

Spørgsmålet er så, om det ligger i kortene, at Carsten Dilling også skal føre TDC-skibet videre fra 2015, eller om man til den tid vil gå efter en anden direktør-profil?

Formentlig afhænger det i høj grad af, hvordan markedet former sig i de kommende år - og af Carsten Dillings kommende præstationer.

Læs også:

TDC udnævner ny topchef - her er han

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere