Ementor lukker og slukker i Danmark

Ementor lukker og slukker i Danmark. Selskabets tre afdelinger er alle blevet solgt, og direktør Carsten Dilling er nu ved at rydde de sidste ting op.

Ementor lukker og slukker i Danmark efter at firmaets tre afdelinger i dag er solgt fra for i alt 107 millioner norske kroner.

Det fortæller administrerende direktør Carsten Dilling.

Køberne er IBM, som køber hele firmaets SAP-afdeling, Consit som køber Ementors Oracle afdeling samt Traen, som overtager Microsoft systemudviklingsafdelingen samt retten til den danske del af Ementor-navnet i en periode.

Handlerne er netop lukket, og indbringer ifølge en fondsbørsmeddelelse i alt 98 millioner danske kroner.

- Det gamle Ementor Danmark er aktivitets og driftsmæssigt afviklet, siger Carsten Dilling, der som den sidste lukker og slukker og forlader koncernen.

Provenuet fra handlerne kommer ifølge direktøren til at falde i etaper.

Meningen med handlerne er at opfylde strategien om at blive nordens største it-produktsalgshus og projekt og serviceforretning, fortæller Carsten Dilling.

- Det er en ret stor kontantindsprøjtning fra koncernen. Det giver et godt grundlag for driftsresultatet både i år og næste år, siger Carsten Dilling.

Med dagens salg af de tre afdelinger er der ikke længere noget tilbage i den danske del af Ementor, fortæller direktøren.

- Disse afdelinger var de sidste i den operationelle del. Oprindeligt var fire afdelinger. To SAP-afdelinger, en Oracle-afdeling og en Microsoft udviklingsafdeling.

Handelerne betyder at 90 medarbejdere i Ementors Microsoft-del overgår til Traen, mens 40 ansatte i SAP-afdelingen overtages af IBM og 16 Oracle-ansatte allerede i løbet af december skal flytte til Albertslund, hvor Consit bor.

Tre handler samtidig

Selv om det kan se sådan ud, understreger Carsten Dilling, at det ikke har handlet om at lave en maksimeret handelsvare for Topnordic/Ementor koncernen.

- Vi har lagt vægt på at lave et godt industrielt match mellem afdelingerne og dem, som skulle overtage dem, siger han.

Han fortæller, at koncernen har optimeret afdelingerne i de sidste to år. Derfor har firmaet lagt vægt på, at afdelingerne fremover kommer i et regi, hvor medarbejderne kan udvikle sig bedst muligt.

- Vi har overvejet om vi skulle sælge det hele samlet. Men så får man nogen gange dårligere værdisætning af transaktionen. Prisen for dette er mere kompleksitet og en opbrydning af den samlede forretning. Men hver især kommer afdelingerne videre rigtigt, siger Dilling.

Direktøren fortæller, at projektet for ham er overstået nu. Hans primære opgave har været at håndtere transaktionerne af afdelingerne.

Dermed bliver det Carsten Dilling som lukker og slukker. Han forlader samtidig Topnordic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere