Artikel top billede

Skat: It-nedbrud ingen undskyldning for sen betaling

Skat overvejede at udsætte fristen på indbetalig af restskat på grunde af Dibs- og banknedbrud. Se, hvorfor fristen ikke blev udsat.

Midt under de massive, tre dage lange it-nedbrud hos henholdsvis Dibs og Skandinavisk data Center, der drifter omkring 50 danske banker, havde Skat mandag sidste frist på indbetaling af restskat uden ekstra renter.

Nedbruddet hos Dibs betød dog, at borgere og virksomheder ikke var i stand til at betale eventuel retsskat den sidste dag inden fristens udløb på Skats hjemmeside.

Meget uheldigt

Hos skatteministeriet fortæller fuldmægtig Kaper Appel Pedersen, at han mandag havde mange samtaler med Dibs omkring nedbruddet.

"Det var et meget, meget uheldigt sammenfald, det er der ingen tvivl om," siger han.

Nedbruddet hos Dibs fik ifølge den fuldmægtige Skat til mandag at henvise folk til at foretage indbetalingen via deres netbank.

Men samtidig stod det mandag klart, at omkring 50 danske banker var nede på grund af et nedbrud hos Skandinavisk Data Center.

Derfor var der mange danskere, som ikke i sidste øjeblik ville være i stand til at foretage indbetalinger af restskatten online og dermed slippe for rentetillæget.

Ringede til banker

Skat har ellers ved flere lejligheder givet såvel erhvervsdrivende som borgere nogle dage ekstra, når it-systemer ved tidligere lejligheder har fejlet, fortæller Kasper Appel Pedersen.

Men det blev kun ved overvejelsen i mandags, fortæller han.

"Vi prøvede at få det verificeret ved at ringe rundt til Danske Bank, Nordea og Sydbank. Og de havde ingen problemer," siger Kasper Appel Pedersen.

Han fortæller, at Skat valgte at fastholde fristen for betaling, fordi indbetalingen af restskat ikke er en fuld digital løsning.

"Man havde muligheden for netbank, og man havde også muligheden for at gå på posthuset eller ned i sin bankfilial," siger han.

Når Skat under andre it-nedbrud har forlænget fristen på indbetalinger af gæld til Skat, har det været i tilfælde, hvor indbetalingen kun kunne ske online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere