Skat: It-nedbrud ingen undskyldning for sen betaling

Skat overvejede at udsætte fristen på indbetalig af restskat på grunde af Dibs- og banknedbrud. Se, hvorfor fristen ikke blev udsat.

Midt under de massive, tre dage lange it-nedbrud hos henholdsvis Dibs og Skandinavisk data Center, der drifter omkring 50 danske banker, havde Skat mandag sidste frist på indbetaling af restskat uden ekstra renter.

Nedbruddet hos Dibs betød dog, at borgere og virksomheder ikke var i stand til at betale eventuel retsskat den sidste dag inden fristens udløb på Skats hjemmeside.

Meget uheldigt
Hos skatteministeriet fortæller fuldmægtig Kaper Appel Pedersen, at han mandag havde mange samtaler med Dibs omkring nedbruddet.

"Det var et meget, meget uheldigt sammenfald, det er der ingen tvivl om," siger han.

Nedbruddet hos Dibs fik ifølge den fuldmægtige Skat til mandag at henvise folk til at foretage indbetalingen via deres netbank.

Men samtidig stod det mandag klart, at omkring 50 danske banker var nede på grund af et nedbrud hos Skandinavisk Data Center.

Derfor var der mange danskere, som ikke i sidste øjeblik ville være i stand til at foretage indbetalinger af restskatten online og dermed slippe for rentetillæget.

Ringede til banker
Skat har ellers ved flere lejligheder givet såvel erhvervsdrivende som borgere nogle dage ekstra, når it-systemer ved tidligere lejligheder har fejlet, fortæller Kasper Appel Pedersen.

Men det blev kun ved overvejelsen i mandags, fortæller han.

"Vi prøvede at få det verificeret ved at ringe rundt til Danske Bank, Nordea og Sydbank. Og de havde ingen problemer," siger Kasper Appel Pedersen.

Han fortæller, at Skat valgte at fastholde fristen for betaling, fordi indbetalingen af restskat ikke er en fuld digital løsning.

"Man havde muligheden for netbank, og man havde også muligheden for at gå på posthuset eller ned i sin bankfilial," siger han.

Når Skat under andre it-nedbrud har forlænget fristen på indbetalinger af gæld til Skat, har det været i tilfælde, hvor indbetalingen kun kunne ske online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.