Skat: It-nedbrud ingen undskyldning for sen betaling

Skat overvejede at udsætte fristen på indbetalig af restskat på grunde af Dibs- og banknedbrud. Se, hvorfor fristen ikke blev udsat.

Midt under de massive, tre dage lange it-nedbrud hos henholdsvis Dibs og Skandinavisk data Center, der drifter omkring 50 danske banker, havde Skat mandag sidste frist på indbetaling af restskat uden ekstra renter.

Nedbruddet hos Dibs betød dog, at borgere og virksomheder ikke var i stand til at betale eventuel retsskat den sidste dag inden fristens udløb på Skats hjemmeside.

Meget uheldigt
Hos skatteministeriet fortæller fuldmægtig Kaper Appel Pedersen, at han mandag havde mange samtaler med Dibs omkring nedbruddet.

"Det var et meget, meget uheldigt sammenfald, det er der ingen tvivl om," siger han.

Nedbruddet hos Dibs fik ifølge den fuldmægtige Skat til mandag at henvise folk til at foretage indbetalingen via deres netbank.

Men samtidig stod det mandag klart, at omkring 50 danske banker var nede på grund af et nedbrud hos Skandinavisk Data Center.

Derfor var der mange danskere, som ikke i sidste øjeblik ville være i stand til at foretage indbetalinger af restskatten online og dermed slippe for rentetillæget.

Ringede til banker
Skat har ellers ved flere lejligheder givet såvel erhvervsdrivende som borgere nogle dage ekstra, når it-systemer ved tidligere lejligheder har fejlet, fortæller Kasper Appel Pedersen.

Men det blev kun ved overvejelsen i mandags, fortæller han.

"Vi prøvede at få det verificeret ved at ringe rundt til Danske Bank, Nordea og Sydbank. Og de havde ingen problemer," siger Kasper Appel Pedersen.

Han fortæller, at Skat valgte at fastholde fristen for betaling, fordi indbetalingen af restskat ikke er en fuld digital løsning.

"Man havde muligheden for netbank, og man havde også muligheden for at gå på posthuset eller ned i sin bankfilial," siger han.

Når Skat under andre it-nedbrud har forlænget fristen på indbetalinger af gæld til Skat, har det været i tilfælde, hvor indbetalingen kun kunne ske online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.