Artikel top billede

Danskerne tænker på sikkerhed, når de surfer

Mere end halvdelen af danskerne mener, at risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet er steget inden for det seneste år. Alligevel har kun få af os ændret vores kodeord i samme periode.

Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle

Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet

Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet

Danskere og svenskere surfer oftere på nettet end for eksempel briter og tyskere.

Og når danskerne surfer rundt på nettet, føler næsten tre ud af fire sig velinformerede om risikoen for ubudne gæster.

Samtidig mener over halvdelen, at risikoen for at blive udsat for netsvindel er taget til inden for det seneste år.

Det viser en undersøgelse, som Europa-Kommissionen har foretaget i EU's 27 medlemslande, og ifølge undersøgelsen, der  omfatter næsten 27.000 personer i alt, er danskerne generelt mindre bekymrede end den gennemsnitlige EU-borger.

Tillid til det offentlige

90 procent af de adspurgte danskere mener, at de er fortrolige med for eksempel brug af netbank eller netbutikker mod 69 procent af i alle EU-landene. 

Næsten ni ud af 10 danskere bruger netbank og shopper, når de er på nettet, og ifølge Europa-Kommissionens forskning er det primært i hjemmet og på jobbet, at de adspurgte er på nettet. 

Undersøgelsen viser desuden, at danskerne i langt højere grad stoler på offentlige myndigheder, end man generelt gør i EU.

Cirka en tredjedel svarer i undersøgelsen, at de er bekymrede for deres personoplysninger hos offentlige myndigheder.

Det tal udgør 66 procent af de næsten 27.000 adspurgte i alle landene, og i Storbritannien og Tyskland deler de den skepsis.

Ændrer sjældent kodeord herhjemme

Selvom vi i Danmark føler os oplyste om truslen fra cyberkriminelle, er vi ikke så gode som briterne til at skifte kodeord ofte.

Kun omkring 20 procent af de adspurgte danskere har således skiftet kodeord til deres Facebook-profil eller netbank. I Storbritannien ligger tallet på over 30 procent.

Undersøgelsen giver et generelt billede af, at de adspurgte ikke er ret flittige til at skifte kodeord, og kun godt en fjerdedel af alle de adspurgte bruger forskellige kodeord til forskellige tjenester.

Danskerne er til gengæld flittige til at installere et antivirusprogram.

Europa-Kommissionens undersøgelse viser, at tre ud af fire danskere har installeret et program til at bekæmpe virus, mens det tal kun udgør knap 50 procent i hele EU.

Du kan læse den danske undersøgelse her (PDF-fil).

Læs også:
Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle

Nu skal der slås hårdt ned på net-kriminalitet

Europa vil øge indsatsen mod cyberkriminalitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.