TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

TDC indfører daglig kontrol med it-fejlretninger på kritiske systemer. Det sker, efter massive it-problemer som følge af leverandørskifte til Tata TCS.

Læs også:
Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

TDC stopper udrulning af opdateringer efter store it-problemer

TDC sætter tilsyneladende massivt ind for at dæmme op for de it-problemer, der efter overgangen til leverandøren Tata TCS har ramt stort set hvert et hjørne af virksomhedens mere end 400 it-systemer.

Det fremgår af en intern artikel om firmaets it-problemer på TDC's intranet, hvor it-direktør Morten Bangsgaard beklager de mange fejl overfor medarbejderne.

Blandt andet skal en slags råd nu hver morgen klokken halv ni gennemgå status på fremdriften af fejlafhjælpninger på TDC's kritiske systemer. Meningen er dagligt at have en operationel status på de kritiske systemer.

Rådet består af TDC's TPM (Technical Product Management), der er en enhed, som overvåger og optimerer alle nye produktudviklingsprojekter, it-ledelse, service delivery-vagten og leverandøren, TCS', driftsledelse.

Mange systemer ramt af fejl
Morgenkontrollen bliver indført som følge af massive it-problemer hos TDC, der blandt andet har betydet, at kunder ventede forgæves på teknikerbesøg, fordi ordrerne til teknikerne ikke nåede frem. 

Læs også: Mailsystem hos TDC helt i sort i flere timer

Men også it-systemer rettet mod kunderne har været ramt af de fejlene, der ifølge it-direktør Morten Bangsgaard har været alt for mange af, og som det tager lang tid at rette.

Problemerne efter leverandørskiftet har blandt andet ramt ordre- og regningssystemet for mobilkunderne, det såkaldte NABS, fremgår det.

"Der er fortsat it-problemer med blandt andet selvbetjening til erhvervskunderne, og vi har nu nedsat daglige task force-møder på tværs af it, leverandører og forretningen, hvor der samles op på fremdrift og fejlretning," siger Morten Bangsgaard i den interne artikel.

Skal lære systemerne at kende
Han beklager over for de tusinder af TDC-medarbejdere de mange it-problemer, som han forstår kan være frustrerende. Men desværre er han ikke er i stand at sætte en slutdato for problemerne.

"De store fejl bliver samtidig udfordret af længere fejlretningstider, fordi vores nye partner her i indkøringsperioden er ved at lære systemerne at kende i praksis."

Han fortæller, at der er tale om mange komplekse it-systemer, som TDC på kort tid har overdraget fra en leverandør til en anden.

"Men indlæringskurven er heldigvis stejl hos TCS, og jeg håber, vi snart har lagt de værste fejl bag os og får fejlretningstiderne ned igen," siger Morten Bangsgaard i artiklen.

Informerer åbent og ærligt
Computerworld har forsøgt at få en kommentar til sagen hos TDC, men her oplyser kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen, at Morten Bangsgaard er på ferie.  

"Vi ønsker at informere vores medarbejdere om skiftet til TCS, og det gør vi både åbent og ærligt. Vi er lige nu i en indkøringsperiode. Det er en proces, som vi ønsker at informere om internt og ikke i pressen," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Leverandøren, Tata TSC, har gennem firmaets danske PR-bureau meddelt, at virksomheden ikke kan kommentere sagen på nuværende tidspunkt på grund af en tavshedsperiode op til frigivelsen af et regnskab senere på ugen.

Læs også:
Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

TDC stopper udrulning af opdateringer efter store it-problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.