Artikel top billede

Teleselskab står til stort comeback efter særbehandling

Mens 3 for nylig måtte gå tomhændet hjem fra 4G-auktionen i Danmark, er der anderledes håb for teleselskabet forud for en anden 4G-auktion.

Læs mere: TDC rydder bordet til 4G-auktion
Teleselskabet 3: Derfor var 4G-auktionen ikke fair

For nylig kunne TDC løfte armene højt i vejret efter 4G-auktionen, der sikrede den danske telegigant langt størstedelen af 4G-licenserne til 800 megahertz-frekvenserne.

Auktionen var ikke fair, lød det efterfølgende fra 3, der som den eneste spiller måtte gå helt tomhændet fra auktionen.

Kritikken gik blandt andet på, at auktionen, der indbragte den danske stat 739 millioner kroner, favoriserede de store spillere frem for de små.

Netop den problemstilling har de engelske myndigheder tilsyneladende valgt en anden tilgang til.

Her er en stor, og længe ventet, 4G-auktion ved at være på trapperne efter flere års tovtrækkeri om retningslinjerne for auktionen.

Auktionen skulle nu endelig være klar til slutningen af året, og her melder myndighederne nu ud, at en del af 4G-licenserne vil blive reserveret til en fjerde national operatør, udover landets tre største mobiloperatører.

Og det vil med stor sandsynlighed være 3, der får glæde af denne reservation. Det skriver Financial Times.

Det skulle efter sigende være hensynet til forbrugerne, der gør, at myndighederne ønsker en fjerde operatør. Det skulle give bedre service til lavere priser, har de engelske myndigheder vurderet.

De store operatører kan dog stadig nå at klage over denne finesse.

For mens 3 har råbt højt om, at de risikerer at blive presset ud af auktionen, har de andre operatører svært ved at forstå, hvorfor 3, der har den kæmpe kinesiske Hutchison Whampoa-koncern i ryggen, skal have særbehandling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere