Artikel top billede

Teleselskabet 3: Derfor var 4G-auktionen ikke fair

Teleselskabet 3's direktør præsenterer selskabets 4G-planer. Han kritiserer samtidig den netop overståede 4G-auktion.

Læs også:

TDC rydder bordet til 4G-auktion - 4G på vej til hele landet

Så enormt er det mobile databoom på Roskilde

For nylig kunne TDC løfte armene i vejret som den store sejrherre efter at have vundet fire ud af fem frekvensblokke i den længe ventede 800 megahertz-auktion.

Den sidste frekvensblok gik til Telia-Telenor, og dermed måtte teleselskabet 3 lidt overraskende som den eneste gå tomhændet hjem.

Mens 3 tidligere har forklaret, at prisen simpelthen blev for høj, lægger 3's direktør Morten Christiansen nu heller ikke skjul på sin kritik af auktionsformen.

"Udbudsformen var problematisk, for den favoriserede de store spillere frem for de små. Vores primære anke er den manglende begrænsning på, hvor meget de kunne byde."

"Konkurrencemæssigt kunne det være gjort mere fair," lyder det fra Morten Christiansen, som tilføjer, at man til gengæld med den valgte model har sikret mange penge i statskassen.

Dækker 37 procent af befolkningen

Ordene faldt på Roskilde Festival torsdag, hvor 3 benyttede de festlige omgivelser til at løfte lidt mere af sløret for deres længe ventede 4G-netværk, der bliver lanceret til september.

Siden årsskiftet har 3 rullet 4G-netværk ud i landets 15 største byer, og når netværket går i luften, dækker selskabet 37 procent af befolkningen. Et tal, der ved næste årsskifte vil være vokset til mere end 50 procent og 800 master.

At der alligevel er en vis ambivalens forbundet med teleselskabets 4G-udrulning, kunne fornemmes i ordene, der flere gange understregede, at fokus stadig er på 3G-netværket, og at man ser 4G som et supplement.

"Ifølge vores filosofi er det helheden, der er det vigtige. Derfor har vi heller ikke set grund til at lancere 4G før," lød det blandt andet fra direktøren, der også tager konkurrenternes hype omkring 4G med ro.

"Det er ikke vores opfattelse, at det er en fordel af være firstmovers på 4G. Teknologien rykker først, når de første telefoner med 4G ankommer. Vi forventer, det sker i løbet af tredje kvartal."

Læs også:

TDC rydder bordet til 4G-auktion - 4G på vej til hele landet

Så enormt er det mobile databoom på Roskilde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere