Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Teleselskabet 3: Derfor var 4G-auktionen ikke fair

Teleselskabet 3's direktør præsenterer selskabets 4G-planer. Han kritiserer samtidig den netop overståede 4G-auktion.

Læs også:

TDC rydder bordet til 4G-auktion - 4G på vej til hele landet

Så enormt er det mobile databoom på Roskilde

For nylig kunne TDC løfte armene i vejret som den store sejrherre efter at have vundet fire ud af fem frekvensblokke i den længe ventede 800 megahertz-auktion.

Den sidste frekvensblok gik til Telia-Telenor, og dermed måtte teleselskabet 3 lidt overraskende som den eneste gå tomhændet hjem.

Mens 3 tidligere har forklaret, at prisen simpelthen blev for høj, lægger 3's direktør Morten Christiansen nu heller ikke skjul på sin kritik af auktionsformen.

"Udbudsformen var problematisk, for den favoriserede de store spillere frem for de små. Vores primære anke er den manglende begrænsning på, hvor meget de kunne byde."

"Konkurrencemæssigt kunne det være gjort mere fair," lyder det fra Morten Christiansen, som tilføjer, at man til gengæld med den valgte model har sikret mange penge i statskassen.

Dækker 37 procent af befolkningen

Ordene faldt på Roskilde Festival torsdag, hvor 3 benyttede de festlige omgivelser til at løfte lidt mere af sløret for deres længe ventede 4G-netværk, der bliver lanceret til september.

Siden årsskiftet har 3 rullet 4G-netværk ud i landets 15 største byer, og når netværket går i luften, dækker selskabet 37 procent af befolkningen. Et tal, der ved næste årsskifte vil være vokset til mere end 50 procent og 800 master.

At der alligevel er en vis ambivalens forbundet med teleselskabets 4G-udrulning, kunne fornemmes i ordene, der flere gange understregede, at fokus stadig er på 3G-netværket, og at man ser 4G som et supplement.

"Ifølge vores filosofi er det helheden, der er det vigtige. Derfor har vi heller ikke set grund til at lancere 4G før," lød det blandt andet fra direktøren, der også tager konkurrenternes hype omkring 4G med ro.

"Det er ikke vores opfattelse, at det er en fordel af være firstmovers på 4G. Teknologien rykker først, når de første telefoner med 4G ankommer. Vi forventer, det sker i løbet af tredje kvartal."

Læs også:

TDC rydder bordet til 4G-auktion - 4G på vej til hele landet

Så enormt er det mobile databoom på Roskilde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.