Artikel top billede

Oracle taber vigtig sag mod HP om Itanium-support

HP har nu rettens ord for, at Oracle skal fortsætte med at udvikle software til den Intel Itanium chip, som HP anvender i mange af virksomhedens servere.

Læs også:

HP: Oracle er kundefjentlig i Itanium-sag

Vær venlig at fortsætte med at supportere den chip, som en af jeres store konkurrenter benytter i mange af sine produkter.

Det er kort fortalt indholdet af den afgørelse, som en domstol i Californien i går bekendtgjorde for databasegiganten Oracle og Hewlett-Packard, der i juni sidste år anlagde sagen.

Oracle meddelte sidste år, at man ville stoppe for udviklingen af software til den Intel-fremstillede Itanium-chip, som HP bruger i mange af virksomhedens serverprodukter.

HP og Oracle er konkurrenter, men deler mange kunder, og deres samarbejde har varet i mange år.

Stop for support til Itanium ville være et hårdt slag mod HP, som derfor anlagde sag mod Oracle med henvisning til, at Oracle er kontraktligt forpligtet til at blive ved.

Du kan læse mere om sagen her.

HP sagsøgte sin tidligere CEO, Mark Hurd, efter denne i september 2010 forlod HP til for en stilling som vice president i Oracle. Der var simpelthen for mange forretningshemmeligheder i fare, mente HP.

Oracle og HP indgik hurtigt et forlig i den sag, men siden dengang har stemningen mellem de to enorme it-virksomheder ikke været god, og det kulminerede med Oracles annoncering af stop for support til Itanium.

HP i god tro

Men uenigheder og konkurrencesituation til trods, er dommeren ikke i tvivl.

"Gennem tre årtier har de to virksomhedsgiganter plejet omgang med hinanden på en uformel facon. Selv når det gjaldt milliarder, har de to delt ressourcer, arbejdet sammen, supporteret fælles kunder og det har de med få undtagelser gjort uden at skrive en kontrakt," hedder det i dommer Kleinbergs begrundelse for sin afgørelse.

Dermed har HP haft al mulig grund til at tro, at alt ville fortsætte som 'business as usual', og det svarer i realiteten til, at have indgået en kontrakt. Derfor skal Oracle fortsætte med at supportere Italnium uden omkostninger for HP, mener Kleinberg.

"Og det skal Oracle blive ved med, lige indtil HP stopper med at sælge Itanium-baserede servere."

I en erklæring fra Oracle, der planlægger at anke dommen, hedder det, at Oracle var overbevist om, at Itanium-chippen sang på sit sidste vers, og at man derfor ikke ville blive ved med at udvikle til den. Den opfattelse ændrer dommen ikke ved, mener Oracle.

Læs også:

HP: Oracle er kundefjentlig i Itanium-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere