Artikel top billede

Oracle taber vigtig sag mod HP om Itanium-support

HP har nu rettens ord for, at Oracle skal fortsætte med at udvikle software til den Intel Itanium chip, som HP anvender i mange af virksomhedens servere.

Læs også:

HP: Oracle er kundefjentlig i Itanium-sag

Vær venlig at fortsætte med at supportere den chip, som en af jeres store konkurrenter benytter i mange af sine produkter.

Det er kort fortalt indholdet af den afgørelse, som en domstol i Californien i går bekendtgjorde for databasegiganten Oracle og Hewlett-Packard, der i juni sidste år anlagde sagen.

Oracle meddelte sidste år, at man ville stoppe for udviklingen af software til den Intel-fremstillede Itanium-chip, som HP bruger i mange af virksomhedens serverprodukter.

HP og Oracle er konkurrenter, men deler mange kunder, og deres samarbejde har varet i mange år.

Stop for support til Itanium ville være et hårdt slag mod HP, som derfor anlagde sag mod Oracle med henvisning til, at Oracle er kontraktligt forpligtet til at blive ved.

Du kan læse mere om sagen her.

HP sagsøgte sin tidligere CEO, Mark Hurd, efter denne i september 2010 forlod HP til for en stilling som vice president i Oracle. Der var simpelthen for mange forretningshemmeligheder i fare, mente HP.

Oracle og HP indgik hurtigt et forlig i den sag, men siden dengang har stemningen mellem de to enorme it-virksomheder ikke været god, og det kulminerede med Oracles annoncering af stop for support til Itanium.

HP i god tro

Men uenigheder og konkurrencesituation til trods, er dommeren ikke i tvivl.

"Gennem tre årtier har de to virksomhedsgiganter plejet omgang med hinanden på en uformel facon. Selv når det gjaldt milliarder, har de to delt ressourcer, arbejdet sammen, supporteret fælles kunder og det har de med få undtagelser gjort uden at skrive en kontrakt," hedder det i dommer Kleinbergs begrundelse for sin afgørelse.

Dermed har HP haft al mulig grund til at tro, at alt ville fortsætte som 'business as usual', og det svarer i realiteten til, at have indgået en kontrakt. Derfor skal Oracle fortsætte med at supportere Italnium uden omkostninger for HP, mener Kleinberg.

"Og det skal Oracle blive ved med, lige indtil HP stopper med at sælge Itanium-baserede servere."

I en erklæring fra Oracle, der planlægger at anke dommen, hedder det, at Oracle var overbevist om, at Itanium-chippen sang på sit sidste vers, og at man derfor ikke ville blive ved med at udvikle til den. Den opfattelse ændrer dommen ikke ved, mener Oracle.

Læs også:

HP: Oracle er kundefjentlig i Itanium-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.