Artikel top billede

HP: Oracle er "kundefjendtlig" i Itanium-sag

Hewlett-Packard vil have myndighederne til at undersøge Oracles beslutning om at trække stikket for understøttelse af Itanium.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har bedt EU's konkurrencemyndigheder undersøge, om Oracle uretmæssigt udnytter sin stærke position i softwaremarkedet til at skade HP's hardwareforretning.

Dette træk kommer efter, at Oracle offentliggjorde, at virksomheden ikke længere ville understøtte Intels Itanium-systemer, fordi Intel har gjort det klart, at det snart er slut med denne chip, og at selskabet fremover vil fokusere på x86-mikroarkitekturen.

HP kalder Oracles adfærd for "kundefjendtlig" og beskylder virksomheden for at forsøge at tvinge HP's kunder til at købe servere fra Sun Microsystems, som er ejet af Oracle.

De to virksomheder indbragte i juni sagen for en domstol i Californien, hvor den stadig verserer. Oracle har beskyldt HP for svig og hævder, at den eneste årsag til, at Intel fortsat investerer i Itanium, er, at selskabet i hemmelighed har indgået kontrakt om det med HP.

HP's advokat Robert Cooper udtaler, at den europæiske sag ikke er forbundet med retssagen i USA. Oracles advokat Daniel Wall påstår dog overfor Reuters, at HP "bogstavelig talt tager hele verden rundt til alle konkurrencemyndigheder for at hævde, at vi forsøger at lukke deres forretning."

Det står ikke klart, om Europa-Kommissionen vil indlede en undersøgelse af Oracle.

Her er HP's fremtidsplaner

Samtidig offentliggjorde HP i sidste uge at have opdateret sit roadmap for sine dyre Integrity-servere til at inkludere systemer, der kan bruge både Xeon- og Itanium-baserede servere side om side.

De nye systemer bliver ifølge HP udviklet for at give kunderne mulighed for at anvende den billigere x86-hardware sammen med Itanium-baserede servere til de missionskritiske formål. Således håber HP, at dette initiativ vil hjælpe til at aflede eventuel kritik af Itanium.

"Kunderne har taget vore missionskritiske infrastruktur til sig med systemer såsom Superdome 2, og de skalerbare Itanium-blades med HP-UX, og vi vil fortsat udvikle disse platforme sammen med teknologier som Nonstop og OpenVMS," siger Lorraine Bartlett, der er vice president for marketing og strategi for HP's forretningskritiske systemer.

"Men selvom der stadig er efterspørgsel på missionskritisk funktionalitet på Unix-platforme, så er budskabet fra kunderne også, at der fortsat er et behov for højere effektivitet i it-budgetterne og et fortsat pres om at opnå mere med mindre."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere