Artikel top billede

Danske CIO'er: Vi tør ikke købe brugte licenser

Selvom interessen er stor for det nye marked for brugte softwarelicenser, så er det ikke noget, som to mellemstore danske virksomheder vil benytte sig af.

Læs også:

EU: Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser.

Tysk firma vil sælge brugte softwarelicenser i Danmark.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind

"Det er ikke noget, vi vil gå ind i".

Sådan lyder den noget beherskede tilbagemelding, når snakken falder på handel med brugte softwarelicenser fra et par CIO's, som Computerworld har talt med.

Problematisk marked

For selvom interessen da er stor; at det nu bliver muligt at købe licenser til spotpris eller modsat at tjene penge på sine henlagte licenser, så er det ikke noget to danske CIO'er ser som relevant for deres virksomhed.

"Jeg ville aldrig turde gå ind i markedet for brugte softwarelicenser. Hvis der opstår problemer, sidder du jo i en kattepine af rang - det har helt sikkert interesse, men jeg kan ikke se, hvordan det praktisk kan lade sig gøre," siger Morten Mertz, CIO for HR konsulenthuset Hartmanns A/S.

Han bakkes op af Erik Otto, der er CIO for konsulentvirksomheden Axcess A/S, som også erkender, at det er et spændende område, men dog heller ikke noget de vil gøre brug af.

"Det er ikke noget vi vil benytte os af, vi skal oparbejde et supersamarbejde med vores leverandører og går næsten altid efter at blive guld-partner. Samtidig er pengene alligevel heller ikke så store, når vi taler om en virksomhed i vores kaliber," fortæller Erik Otto.

Simple softwarelicenser foretrækkes

Der er dog nogle områder, hvor de to CIO'er godt kan se fordelene ved, at softwarelicenser nu kan købes billigt eller omsættes til penge.

"Jeg kunne godt se nogle produkter, hvor det kunne blive relevant; for eksempel kunne jeg godt gå med til at købe et Adobe-produkt som en aflagt licens et eller andet sted - der skal du jo bare have en nøgle," siger Morten Mertz.

Mange penge at spare

Og Erik Otto fra Axcess kan også gode se fordelene ved et brugtmarked for softwarelicenser.

"Hvis du kommer op i Enterprise-Danmark, så er det alligevel mange millioner kroner, du bruger på softwarelicenser - så det er da et spændende område, hvor der kan være rigtig mange penge at spare," fortæller Erik Otto.

Som vi tidligere har skrevet, vil de brugte softwarelicenser blandt andet blive solgt af det tyske firma Relicense AG med en rabat på mellem 50 til 70 procent.

Men selvom der kan være mange penge at spare ved at købe sine softwarelicenser brugt, så er det altså stadig ikke noget, de to it-chefer vil gå ind i.

Læs også:

EU: Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser.

Tysk firma vil sælge brugte softwarelicenser i Danmark.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.