Artikel top billede

(Foto: Lene Sekjær)

Tysk firma vil sælge brugte softwarelicenser i Danmark

Gamle software-licenser kan omsættes til penge, hvis man sælger dem igen. Det er forretningskonceptet hos et tysk firma, der er ved at etablere sig i Danmark.

Læs også:

Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser

7,5 millioner kroner.

Så mange penge mener det tyske firma Relicense AG at kunne trække ud af det danske marked næste år.

Det lyder måske ikke af meget, men bliver alligevel et interessant beløb, når man ser på, at det skal hentes på køb og salg af brugte softwarelicenser.

"Vi er nogenlunde oppe at køre i Danmark, og vi forventer at kunne ramme en omsætning på omkring en million euro næste år," siger Søren Molbech, der er ansvarlig for markedsføringen af Relicense AG i Danmark.

Store kunder

Det tyske licensfirma har i første omgang skrevet ud til almindelige forretninger, men har på nuværende tidspunkt allerede et par store kunder i kartoteket.

Og Søren Molbech er ikke i tvivl om, at der er et marked for køb og sælg af brugte softwarelicenser.

"Udover de penge, der er at spare ved køb af brugte licenser, så har virksomhederne nu også en mulighed for at forbedre deres bundlinje ved at sælge deres gamle licenser. Så det må være til gavn for både sælger og køber på markedet," siger Søren Molbech.

Office- og serverlicenser

De brugte licenser, som - alt efter version - sælges af Relicense AG med en rabat på mellem 50 og 70 procent, er ifølge Søren Molbech nemme at få fat på, da mange virksomheder ender med at havde dem liggende på hylderne eller på gamle, ubrugte pc'er.

Indtil videre har man fokuseret på opkøb af Office- og serverlicenser, men i bund og grund er det markedet, der bestemmer.

"Vi går efter business til business-markedet, så det er helt generelt. Det er simpelthen, hvad der er efterspurgt, og vi kan i princippet levere sidste nye version," fortæller Søren Molbech.

Derfor er det lovligt

Markedet for brugte licenser fik særlig opmærksomhed efter, at EU-domstolen i begyndelsen af juli slog fast, at det er fuldt ud lovligt at videresælge sine indkøbte softwarelicenser til andre virksomheder.

Og til trods for at Relicense AG allerede inden domsafsigelsen solgte brugte licenser, så skader dommen bestemt ikke licensmarkedet.

"Dommen betyder, at der nu er en konkret blåstempling af, at software generelt kan handles som et hvert andet item i en forretning," siger Søren Molbech

Relicense AG har hovedsæde i Tyskland, og har herudover allerede åbnet forretninger i andre europæiske lande som England, Holland, Belgien og Finland.

Læs også:

Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere