Artikel top billede

Rygte: IBM pønser på at købe BlackBerry-producent

IBM pønser måske på at købe BlackBerry-producenten Research in Motions erhvervs-division.

Computerworld News Service: Research in Motions forretningsenhed med services til erhverv har angiveligt fået en henvendelse fra IBM om at diskutere muligheden for et opkøb.

Bloomberg skriver i går med henvisning til to kilder med kendskab til sagen, at IBM uformelt har henvendt sig til RIM for at diskutere et eventuelt opkøb af RIM's netværk af sikrede servere, der anvendes i forbindelse med services til Blackberry-enheder.

IBM har ikke givet udtryk for interesse i at købe andre dele af RIM's forretning såsom den division, der producerer mobiltelefoner.

Vil ikke sælge endnu

RIM vil angiveligt afvente lanceringen af sine Blackberry 10-telefoner til næste år, før der tages nogen beslutninger angående et salg.

Der er ifølge Bloombergs kilder ikke nogen egentlige forhandlinger på tapetet.

RIM offentliggjorde for nylig et væsentligt fald i omsætning og et nettounderskud i sit seneste kvartalsregnskab.

Omsætningen lå på 16,97 milliarder kroner, hvilket er et stort fald fra en omsætning på 29,70 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Selskabet offentliggjorde senest et nettounderskud på 3,14 milliarder kroner mod et overskud på 4,21 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Engang en gigant

RIM var engang en gigant i smartphone-markedet, men har de seneste år mistet markedsandele til Apples iOS og Googles Android.

Topchef for RIM, Thorsten Heins, som tog roret i januar, har hyret JPMorgan Chase og RBC Capital Markets i et forsøg på at få revurderet de strategiske muligheder.

Han har udtalt, at han ville foretrække at finde en partner eller at licensere RIM's styresystem frem for at gennemføre et salg.

Selskabet offentliggjorde også i det seneste kvartalsregnskab, at det vil nedskære med cirka 5.000 stillinger som en del af en igangværende omstrukturering.

Disse fyringer - cirka 30 procent af RIM's 16.500 medarbejdere - vil blive gennemført i løbet af de næste syv måneder.

Læs også:

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss.

Blackberry-producent har kurs mod et sort hul.

Blackberry-producent står i problemer til halsen.

RIM fyrer over 2.000 ansatte.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere