Artikel top billede

Derfor ændrer alle kommuner nu deres websider

98 danske kommuner ændrer fra den 1. oktober centrale dele af deres web-information til borgerne. Få forklaringen her.

Læs også:
 
Sådan bliver den nye version af Borger.dk

Dansk storkommune skrotter e-mailen

Den 1. oktober overtager myndigheden Udbetaling Danmark under ATP ansvaret fra kommunerne, når det kommer til udbetaling af en lang række offentlige ydelser.

Præcis den 1. oktober gælder det de såkaldte familieydelser, der inkluderer børnechecken, børnetilskud og underholdsbidrag. Senere gælder det udbetaling af barselsdagspenge, boligstøtte og folke- samt førtidspension.

I anledning af myndighedsskiftet fra den vante kommunale udbetaling og oplysning til ansvarsoverdragelsen til Udbetaling Danmark, vil alle landets kommuner i den kommende tid klargøre en ensrettet tekst på de kommunale hjemmesider.

Kommunerne fjerner samtidigt muligheden for at søge om de offentlige ydelser på den kommunale hjemmeside. I stedet vil kommunerne med den ensrettede tekst linke borgerne til Borger.dk, hvor borgerne kan ansøge og læse mere om diverse ydelser.

"Vi har i samarbejde med kommunerne, Borger.dk og KL udarbejdet et forslag til en standardside, som kommunerne kan implementere på deres hjemmesider. På den måde vil kommunikationen i alle kommuner være så ensartet som mulig," forklarer underdirektør Michel Weber fra ATP, der står bag Udbetaling Danmark.

Se eksempel på tekstside

Michel Weber forklarer, at ATP ikke direkte kan kræve, at kommunerne ændrer deres tekster og linker til Borger.dk.

Men på grund af myndighedsoverdragelsen vil det være i alles interesser, hvis kommunerne fra den 1. oktober ændrer deres tekster vedrørende familieydelserne.

Det hensigtsmæssige består i, at standardteksten med links til Borger.dk bliver vedligeholdt fra Borger.dk's side, så ingen kommuner behøver at opdatere deres undersider, når de først én gang for alle har implementeret standardteksten.

"Vi vil nok tage en dialog med en kommune, hvis de ikke benytter standardteksten. For hensigten er simpelthen, at borgerne skal opleve mindst mulige ændringer i forbindelse med myndighedsoverdragelsen," fortæller ATP-underdirektør Michel Weber til Computerworld.

Du kan på dette link se et eksempel på, hvordan standardteksten tager sig ud den 1. oktober, når den bliver lagt på en kommunale hjemmeside. 

Læs også: 

Sådan bliver den nye version af Borger.dk

Dansk storkommune skrotter e-mailen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?