Artikel top billede

Derfor ændrer alle kommuner nu deres websider

98 danske kommuner ændrer fra den 1. oktober centrale dele af deres web-information til borgerne. Få forklaringen her.

Læs også:
 
Sådan bliver den nye version af Borger.dk

Dansk storkommune skrotter e-mailen

Den 1. oktober overtager myndigheden Udbetaling Danmark under ATP ansvaret fra kommunerne, når det kommer til udbetaling af en lang række offentlige ydelser.

Præcis den 1. oktober gælder det de såkaldte familieydelser, der inkluderer børnechecken, børnetilskud og underholdsbidrag. Senere gælder det udbetaling af barselsdagspenge, boligstøtte og folke- samt førtidspension.

I anledning af myndighedsskiftet fra den vante kommunale udbetaling og oplysning til ansvarsoverdragelsen til Udbetaling Danmark, vil alle landets kommuner i den kommende tid klargøre en ensrettet tekst på de kommunale hjemmesider.

Kommunerne fjerner samtidigt muligheden for at søge om de offentlige ydelser på den kommunale hjemmeside. I stedet vil kommunerne med den ensrettede tekst linke borgerne til Borger.dk, hvor borgerne kan ansøge og læse mere om diverse ydelser.

"Vi har i samarbejde med kommunerne, Borger.dk og KL udarbejdet et forslag til en standardside, som kommunerne kan implementere på deres hjemmesider. På den måde vil kommunikationen i alle kommuner være så ensartet som mulig," forklarer underdirektør Michel Weber fra ATP, der står bag Udbetaling Danmark.

Se eksempel på tekstside

Michel Weber forklarer, at ATP ikke direkte kan kræve, at kommunerne ændrer deres tekster og linker til Borger.dk.

Men på grund af myndighedsoverdragelsen vil det være i alles interesser, hvis kommunerne fra den 1. oktober ændrer deres tekster vedrørende familieydelserne.

Det hensigtsmæssige består i, at standardteksten med links til Borger.dk bliver vedligeholdt fra Borger.dk's side, så ingen kommuner behøver at opdatere deres undersider, når de først én gang for alle har implementeret standardteksten.

"Vi vil nok tage en dialog med en kommune, hvis de ikke benytter standardteksten. For hensigten er simpelthen, at borgerne skal opleve mindst mulige ændringer i forbindelse med myndighedsoverdragelsen," fortæller ATP-underdirektør Michel Weber til Computerworld.

Du kan på dette link se et eksempel på, hvordan standardteksten tager sig ud den 1. oktober, når den bliver lagt på en kommunale hjemmeside. 

Læs også: 

Sådan bliver den nye version af Borger.dk

Dansk storkommune skrotter e-mailen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere