Artikel top billede

Computerworld går HTML5-vejen: Her er den nye side

Nu får du en komplet HTML5-side, når du besøger Computerworld.dk. Siden tilpasser sig din skærm uanset størrelse. Samtidig bliver debatten moderniseret.

Næsten 20 procent af Computerworlds læsere besøgte i juli vores site via en mobil enhed.

Der har vi, skal vi ærligt indrømme, ikke givet den bedste oplevelse indtil nu. Skriften har været for lille, menuerne langt fra fingervenlige, og uanset hvordan du vendte eller drejede din mobile enhed, så var skærmen, som den plejede.

Klar til weekenden

Det ændrer vi nu på med lanceringen af en tablet- og mobiloptimeret udgave af Computerworld.dk.

Siden er lavet med HTML5 med fokus på såkaldt responsive webdesign.

Besøger du Computerworld på din tablet eller på din telefon, får du et layout, der er målrettet netop din skærmstørrelse. Uanset om du har en Nexus 7, en spritny iPad, Samsung Galaxy Note eller en ældre HTC Desire.

Besøger du i fremtiden Computerworld fra din mobile enhed, vil du automatisk blive viderestillet til den optimerede side, mens brugere af old-school desktops og bærbare fortsat vil se Computerworld, som de kender det.

Dog med en enkelt ændring.

For med introduktionen af vores nye HTML5 side, har vi samtidig besluttet at optimere Computerworlds debat-modul.

I stedet for en masse undertråde til den enkelte debat, der komplicerer læsningen, indfører vi nu én fortløbende debatrulle. En anden ny feature er muligheden for belønne gode indlæg, ved et enkelt klik på "thumbs up" - ikonet.

Er du selv i gang?

Er du selv i gang med HTML5 og har lyst til at dele erfaringer med andre CW-læsere eller stille spørgsmål til, hvordan vi har gjort? Så gør det gerne i artikeldebatten nedenfor.

IDG's egen udviklingschef Lars Jacobsen har lovet at følge med og rundhåndet dele ud af sine erfaringer med HTML5-arbejdet.

Computerworlds online-univers er under konstant udvikling, så du kan selvfølgelig også komme med kommentarer og forslag direkte på beta@computerworld.dk.

Nævn hvilken enhed du bruger - og tag gerne et screenshot.

Lanceringen betyder også et farvel til vores gamle mobilside, m.computerworld.dk. I fremtiden vil du i stedet automatisk få den bedste mobile oplevelse ved at besøge os på den normale adresse computerworld.dk fra din mobile enhed.