Artikel top billede

KMD udbetaler folkepension 10 dage for tidligt

KMD har ved en fejl udbetalt folkepensionen for næste måned 10 dage for tidligt til tusinder af pensionister i en lang række kommuner.

Læs også:
Smart trick: Sådan lokker kommunerne de gamle online

Opkøb for syv milliarder vil få konsekvenser for KMD

En driftsfejl hos KMD betyder at 75.000 pensionister tirsdag ved en fejl fik deres kommende folkepension udbetalt 10 dage for tidligt.

Det fortæller Christoffer Hellmann, der er pressechef hos KMD.

"Der er sket en fejl fra vores side, som vi i øjeblikket er ved at kigge på for at sikre, at sådan en situation ikke opstår igen," siger han.

Det er pensionister i Høje-Taastrup, Næstved, Guldborgsund, Kerteminde, Hedensted, Aalborg, Nyborg og Fanø som har modtaget den uventede indbetaling på deres bankkonto.

Den forkerte udbetaling hos KMD betyder, at de otte kommuner går glip af renteindtægter af i omegnen af 450 millioner kroner i 10 dage. Hvem der skal betale det, ønsker Christoffer Hellman ikke at kommentere.

"Det berører kontraktmæssige forhold, som vi ikke kommenterer i pressen," siger han og fortsætter:

"Men vi er selvfølgelig rigtigt ærgerlige over fejlen, og beklager de gener den måtte medføre for kommuner og borgere."

Ifølge pressechefen foretog firmaet rutinemæssige batchkørsler af pensionerne på firmaets mainframe hen over weekenden som forberedelse af de kommende udbetalinger.

Men af endnu ukendte årsager er nogle af pensionerne altså fejlagtigt gået igennem KMD's udbetalingssystem i stedet for at vente i ti dage til den sidste i måneden.

"Vi er i gang med at kigge på, hvordan det her kunne ske," siger Christoffer Hellman.

Selvom pensionisterne altså kan glæde sig over et uventet tilskud på bankbogen, skal de ikke regne med, at der kommer penge igen den første.

Flere kommuner skriver nemlig på deres hjemmeside, at udbetalingen skal dække hele næste måned.

Fra Næstved kommunes hjemmeside:

Fejl i pensionsudbetalingen

21. august 2012
Der er sket en teknisk fejl i forbindelse med udbetaling af førtids- og folkepensionen den 31. august 2012, som vedrører de pensionister, der ikke er kunder i Danske Bank. Det oplyses, at pensionen er til disposition den 21. august 2012, og ikke den 31. august 2012. På udbetalingen står der, at det vedrører juli 2012. Dette er en fejl, og der skulle have stået august 2012. For de berørte pensionister kommer der ikke en udbetaling den 31. august som vanligt, her kommer næste udbetaling først fredag den 28. september 2012.

Opdateret, 10.25: Ved en fejl fremgik det af artikelen, at kommunerne går glip af renteindtægter for omkring 450 millioner kroner. I stedet er der tale om renteindtægterne af 450 millioner kroner. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere