Artikel top billede

Dansk it-topboss: Derfor forlader jeg min stilling

Det var egentlig først om et halvt år, at topchefen for SDC havde tænkt sig at stoppe. Men sådan skulle det ikke være, bestemte bestyrelsen.

Læs også:

Direktør for dansk it-kæmpe forlader sin stilling

Tusinder af bankkunder uden netbank på andet døgn

Det bliver hurtigere, end han selv havde forventet, at SDC's topchef Erik Jakobsen stopper.

Det fortæller han til Computerworld.

For mens han havde seks måneders opsigelse i tankerne, da han besluttede at fortælle bestyrelsen sin plan om at sige op, blev aftalen, at han i stedet skulle stoppe hurtigst muligt, "for at sikre klarhed og entydighed i dagligdagen på SDC."

"Jeg har en kontrakt, hvor jeg skal give et rimelig langt varsel for at sige op. Og hvis vi skal være helt ærlige, så kvajede jeg mig lidt," siger Erik Jakobsen.

SDC står ifølge Erik Jakobsen overfor et strategiskift.

Er mest til de grove ting

Han sammenligner det med trævare-branchen, hvor det voksende firma i højere grad har brug for en leder, der interesserer sig for finpudsning end de grovere træfældninger og udplantninger af nye træer, som Erik Jakobsen selv mener, at han har stået for.

"Fra at det har været 70 procent af det grove arbejde og 30 på det finere, bliver det nu omvendt," siger han.

Og det er ikke lige noget for dig?

"Skal vi sige det sådan, at jeg elsker resultatet af det arbejde, de der sidder og finpudser, udfører. Men det er altså ikke mig, der står med slibepapiret. Jeg er nok bedst til de mere grove ting," siger Erik Jakobsen.

Når Erik Jakobsen selv mener, at han kvajede sig, skyldes det at han nu ikke ved, hvor han skal arbejde fremover. Han har nemlig ikke noget bud på det endnu,

"Men det bliver spændende at finde ud af," siger han.

Han skal med egne ord ud og finde "iværksætterånden," som er vigtig, når han i mange timer også skal lede andre folk.

Bestyrelsen greb chancen

Til gengæld mener han, at han ved at melde klart ud til bestyrelsen kan se selv sig selv i spejlet fremfor at have lurepasset og søgt nyt job, mens han fortsatte i stillingen en tid endnu.

Erik Jakobsen fortæller, at han har lovet at færdigøre nogle opgaver for SDC i den kommende tid.

"Men jeg tror ikke, det varer så længe, før jeg begynder at fase ud lige så stille. Det er jo et større spring for mig end for SDC," siger han.

Han fortæller, at bestyrelsen greb chancen for at skifte direktør samtidig med strategiskiftet, da han meldte sine tanker ud om at sige op.

Ikke på grund af nedbrud

Derfor blev det ham, der tog beslutningen om at stoppe, mens bestyrelsen bestemte timingen, som altså kom noget før Erik Jakobsen forventede.

"Da vi fik det drøftet igennem, kunne jeg godt se, at timingen er mere rigtig denne her vej rundt," siger han og understreger, at han ikke har fået et gyldent håndtryk af SDC.

Han afviser, at det var juli måneds eklatante nedbrud, der fik bestyrelsen til at overtale ham til at siger op eller andre skeletter i skabet, som har været årsag til beslutningen.

Næ, det er simpelthen gnisten, der mangler til den strategi, som SDC har brug for fremadrettet, fortæller han.

"Strategien er virkelig sund for SDC. Det handler hovedsageligt om finpudsning, procesbeskrivelser og myndighedskrav, men også forsat om nye kunder i Skandinavien."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere