Dansk it-topboss: Derfor forlader jeg min stilling

Det var egentlig først om et halvt år, at topchefen for SDC havde tænkt sig at stoppe. Men sådan skulle det ikke være, bestemte bestyrelsen.

Læs også:

Direktør for dansk it-kæmpe forlader sin stilling

Tusinder af bankkunder uden netbank på andet døgn


Det bliver hurtigere, end han selv havde forventet, at SDC's topchef Erik Jakobsen stopper.

Det fortæller han til Computerworld.

For mens han havde seks måneders opsigelse i tankerne, da han besluttede at fortælle bestyrelsen sin plan om at sige op, blev aftalen, at han i stedet skulle stoppe hurtigst muligt, "for at sikre klarhed og entydighed i dagligdagen på SDC."

"Jeg har en kontrakt, hvor jeg skal give et rimelig langt varsel for at sige op. Og hvis vi skal være helt ærlige, så kvajede jeg mig lidt," siger Erik Jakobsen.

SDC står ifølge Erik Jakobsen overfor et strategiskift.

Er mest til de grove ting
Han sammenligner det med trævare-branchen, hvor det voksende firma i højere grad har brug for en leder, der interesserer sig for finpudsning end de grovere træfældninger og udplantninger af nye træer, som Erik Jakobsen selv mener, at han har stået for.

"Fra at det har været 70 procent af det grove arbejde og 30 på det finere, bliver det nu omvendt," siger han.

Og det er ikke lige noget for dig?

"Skal vi sige det sådan, at jeg elsker resultatet af det arbejde, de der sidder og finpudser, udfører. Men det er altså ikke mig, der står med slibepapiret. Jeg er nok bedst til de mere grove ting," siger Erik Jakobsen.

Når Erik Jakobsen selv mener, at han kvajede sig, skyldes det at han nu ikke ved, hvor han skal arbejde fremover. Han har nemlig ikke noget bud på det endnu,

"Men det bliver spændende at finde ud af," siger han.

Han skal med egne ord ud og finde "iværksætterånden," som er vigtig, når han i mange timer også skal lede andre folk.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.