Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Direktør for dansk it-kæmpe forlader sin stilling

Topchef for stort dansk it-selskab indenfor finans-it forlader sin stilling.

Administrerende direktør Erik Jakobsen hos Skandinavisk Datacenter forlader sin stilling, oplyser firmaet.

Ifølge en pressemeddelelse beklager bestyrelsen at have modtaget Erik Jakobsen opsigelse, som han begrunder med, at der nu er tale om det rigtige tidspunkt for et karriereskift.

Ifølge meddelelsen skyldes karriereskiftet et SDC-strategiskifte fra næste år, hvor der skal fokuseres mere på "processer, konsolidering og forankring".

Involveret i mange projekter

Erik Jacobsen har været administrerende direktør i virksomheden siden 2006, som i de senere år har udvidet sin kundeandel betragteligt.

Samtidig har han stået i spidsen for en senere droppet plan om at fusionere med BEC, ligesom firmaets massive datacenter er overflyttet til JN Data.

SDC var for nylig ramt af et eklatant nedbrud, som i dagevis lammede store dele af driften hos de mange banker, der er kunder hos SDC.

Nedbruddet betød, at hundredetusinder af bankkunder var uden mulighed for at opnå adgang til deres netbanker. Et nedbrud som Erik Jakobsen måtte forklare offentligheden årsagen til.

Erik Jakobsen stopper 1. oktober. 

Indtil en afløser er fundet, har bestyrelsen indsat direktionsmedlem Helene Ekknud som konstitueret administrerende direktør hos SDC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere