Artikel top billede

Nye Firefox-browsere klar til pc og tablets: Her er de

Open source-browseren Firefox er netop frigivet i to nye udgaver, efter at den i de senere år har lidt under konkurrenternes fremmarch.

Læs også:

Googler provokerer: Chrome er verdens mest populære

Nu kommer der Firefox til din smartphone

Hurtigere og anderledes.

Det er budskaberne, der følger med nye udgaver af Firefox-browseren til Windows, Linux og Mac samt Android-tablets.

"Du vil bemærke, at alting er hurtigere, fra opstarten og indlæsnings-tider til bevægelser og zoom og ydeevne i web-applikationer," skriver organisationen bag Firefox, Mozilla, på sin hjemmeside om den nye Android-browser.

Mozilla forsøger med den opdaterede udgave at komme ind i varmen hos det voksende antal brugere af tablet-pc'er med Android.

Det kan Firefox på Android

Det er imidlertid ikke nogen nem opgave, da Chrome-browseren er det oplagte valg for det segment, mens Safari meget naturligt dominerer blandt iPad-brugerne.

Mozilla mener dog selv, at man har noget ekstra at byde på.

"Ved at være baseret på den samme, åbne teknologi-platform som desktop-versionen, så kommer Firefox til Android med det højeste niveau af privacy og sikkerhed-features inden for mobile browsing."

Blandt de nye funktioner er, at man nu skifte nemt mellem mobil- og desktop-versionen af en hjemmeside, ligesom Mozilla gør en del ud af, at browseren understøtter Flash.

Firefox til Windows, Linux og Mac

Den nye udgave til Windows, Linux og Mac, version 15, kommer også med en række nyheder.

Blandt andet understøtter Firefox "silent updates," ligesom der er bedre understøttelse af grafik-teknologien WebGL.

For udviklerne er der blandt andet blevet plads til en ny JavaScript-debugger og til et nyt værktøj til responsive webdesign, der gør det lettere at skifte mellem mobil- og desktop-versionen af en side.

Firefox er ifølge Net Applications fortsat verdens næstmest anvendte desktop-browser med en markedsandel på 20 procent. Ifølge statistikfirmaet ligger Internet Explorer på 54 procent og Chrome på 19 procent.

Statcounter tegner dog et noget mere dystert billede af situationen for både Firefox og Internet Explorer, idet de begge er overhalet af Chrome:

Læs også:

Googler provokerer: Chrome er verdens mest populære

Nu kommer der Firefox til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere