Artikel top billede

Nye Firefox-browsere klar til pc og tablets: Her er de

Open source-browseren Firefox er netop frigivet i to nye udgaver, efter at den i de senere år har lidt under konkurrenternes fremmarch.

Læs også:

Googler provokerer: Chrome er verdens mest populære

Nu kommer der Firefox til din smartphone

Hurtigere og anderledes.

Det er budskaberne, der følger med nye udgaver af Firefox-browseren til Windows, Linux og Mac samt Android-tablets.

"Du vil bemærke, at alting er hurtigere, fra opstarten og indlæsnings-tider til bevægelser og zoom og ydeevne i web-applikationer," skriver organisationen bag Firefox, Mozilla, på sin hjemmeside om den nye Android-browser.

Mozilla forsøger med den opdaterede udgave at komme ind i varmen hos det voksende antal brugere af tablet-pc'er med Android.

Det kan Firefox på Android

Det er imidlertid ikke nogen nem opgave, da Chrome-browseren er det oplagte valg for det segment, mens Safari meget naturligt dominerer blandt iPad-brugerne.

Mozilla mener dog selv, at man har noget ekstra at byde på.

"Ved at være baseret på den samme, åbne teknologi-platform som desktop-versionen, så kommer Firefox til Android med det højeste niveau af privacy og sikkerhed-features inden for mobile browsing."

Blandt de nye funktioner er, at man nu skifte nemt mellem mobil- og desktop-versionen af en hjemmeside, ligesom Mozilla gør en del ud af, at browseren understøtter Flash.

Firefox til Windows, Linux og Mac

Den nye udgave til Windows, Linux og Mac, version 15, kommer også med en række nyheder.

Blandt andet understøtter Firefox "silent updates," ligesom der er bedre understøttelse af grafik-teknologien WebGL.

For udviklerne er der blandt andet blevet plads til en ny JavaScript-debugger og til et nyt værktøj til responsive webdesign, der gør det lettere at skifte mellem mobil- og desktop-versionen af en side.

Firefox er ifølge Net Applications fortsat verdens næstmest anvendte desktop-browser med en markedsandel på 20 procent. Ifølge statistikfirmaet ligger Internet Explorer på 54 procent og Chrome på 19 procent.

Statcounter tegner dog et noget mere dystert billede af situationen for både Firefox og Internet Explorer, idet de begge er overhalet af Chrome:

Læs også:

Googler provokerer: Chrome er verdens mest populære

Nu kommer der Firefox til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere