Artikel top billede

Vildt lancerings-ræs: Her er de nye smartphones til jobbet

Efteråret byder på en stribe smartphone-lanceringer, der er relevante for virksomhedsbrugere. De første produkter er netop lanceret.

Læs også:

Vild smartphone-vækst: Her er den helt store vinder

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Så brutalt bliver Nokias fald hvis Windows Phone flopper

Det kan godt være, at bring your own device (BYOD) og consumerization er udråbt som tidens store trends, men for de fleste it-afdelinger er visse smartphone-typer stadig mere populære end andre.

Mens Android fortsætter den vilde vækst på smartphone-markedet generelt, så har erhvervs-segmentet fortsat mere kig på iPhones, Blackberry-modeller og Windows Phones.

Og mens det i høj grad er Android-producenterne, der har rykket de teknologiske grænser det seneste stykke tid med blandt andet Galaxy S III fra Samsung, så tegner de kommende måneder sig yderst interessante for virksomheder, der er klar til nye investeringer i smartphones - men ikke ønsker at gå Android-vejen.

Spændende Windows-smartphone fra Samsung

Samsungs netop lancerede ATIV S Windows-smartphone ser ret lovende ud.

Dels kører den med den nye version af Microsoft-styresystemet, Windows Phone 8, der kommer med en række nye erhvervs-funktioner, dels ser specifikationerne helt fornuftige ud.

ATIV S har en 1,5 gigahertz dual-core processor og en 4,8 tommer HD Super AMOLED skærm. Med et otte-megapixel kamera, 16 til 32 gigabyte hukommelse, der kan udvides med microSD, og en gigabyte RAM, ser produktet ret oplagt ud, hvis man er til Windows Phone. 

At det ydre design samtidig er pænt som med Samsungs Galaxy-produkter, gør ikke ATIV S mindre interessant.

Nokia og Apple på vej

Vi ved også, at Nokia den 5. september afholder et event, hvor selskabet præsenterer nye Windows Phones.

Der er blandt andet vedholdende rygter om en kommende topmodel, Nokia Phi.

Desuden har HTC og Huawei meldt sig klar under Windows Phone 8-fanerne, så begge selskaber ventes at lancere konkrete smartphone-nyheder med det styresystem i den nærmeste fremtid.

Og så er der lige one more thing:

Apple præsenterer i løbet af efteråret, formentlig i oktober, den nye iPhone 5. Selskabet har brug for et nyt produkt for at kunne matche Samsungs vilde smartphone-vækst.

Da iPhone og iPad allerede har invaderet virksomhederne i stor stil, vil den nye model naturligvis også blive et interessant bud.

Så er der jo også...

Men Windows Phone og iOS er som bekendt ikke alene om at kæmpe om kunderne.

For de virksomheder, der har åbnet døren for Android-produkter, er der for tiden en sværm af nyheder at holde øje med.

Mens Galaxy S III fra Samsung fortsat må regnes som Android-flagskibet rent salgs-mæssigt, så er også HTC og LG til stede med topmoderne modeller, blandt andet HTC One X.

En rigtig interessant nyhed fra denne uge er Samsungs Galaxy Note II med Android Jelly Bean.

Den har en HD Super AMOLED-skærm på 5,5 tommer og en 1,6 gigahertz quad-core processor og er specielt rettet mod erhvervs-brugere ved at have en pen som tilbehør.

Læs også:

Vild smartphone-vækst: Her er den helt store vinder

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Så brutalt bliver Nokias fald hvis Windows Phone flopper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere