Artikel top billede

Sådan kan Apple sikre længere batterilevetid i iPhone 5

Nye funktioner i iPhone 5 vil dræne batteriet. Se her, hvordan Apple kan løse problemet og sikre længere batterilevetid i den kommende smartphone.

Læs også:

Se billederne: Her er den nye iPhone 5.

Video af iPhone 5's frontpanel dukket op på nettet.

Disse ting får sparket med iPhone 5 og iOS 6.

Samlebånd sat i gang: De første iPhone 5 er klar.

Computerworld News Service: Hvis Apple bruger en ny, tyndere skærm til sin næste iPhone, kan der være plads til et batteri med op til 40 procent større kapacitet end den aktuelle 4S, vurderer analytiker.

Den kommende smartphone fra Apple, som de fleste med et skud fra hoften kalder iPhone 5, forventes at blive afsløret 12. september og komme i handlen 21. september.

Af forbedringer i den nye telefon kan fremhæves en hurtigere processor med fire kerner og en større skræm på fire tommer frem for den aktuelle på 3,85 tommer.

Vil kræve mere strøm

Begge disse ting vil dog kræve mere støm end de tilsvarende komponenter i iPhone 4S, påpeger Shawn Lee, der er analysechef hos DisplaySearch.

Men i stedet for at gøre iPhone tykkere for at få plads til et større batteri vil Apple muligvis opnå det samme ved at sætte skærmen på slankekur ved at bruge såkaldt in-cell touch-teknologi, bemærker Lee.

Med in-cell er der ikke længere brug for et berøringsfølsomt lag under glasset på skærmen.

I stedet integreres der sensorer i selve LCD'et (liquid-crystal display).

En halv millimeter tyndere

Ved at droppe det særskilte touch-lag kan Apple reducere tykkelsen af skærmmodulet med cirka en halv millimeter.

Tykkelsen på iPhone 4S måler ifølge Apples website 9,5 millimeter.

I et blogindlæg skriver Lee, at en tyndere skærm giver plads til et batteri med højere kapacitet, hvilket også vil være nødvendigt for at opveje de mere strømslugende komponenter heriblandt selve skærmen, for at sørge for at brugeren ikke behøver oplade telefonen oftere, end hvad der er tilfældet med den aktuelle version.

"In-cell touch bringer flere andre fordele såsom mulighed for større batterikapacitet," skriver Lee.

"Vi antager, at in-cell touch kan betyde, at skærmmodulet bliver 0,5 millimeter tyndere, hvilket i kombination med et batteri med en energitæthed på mindst 600 watt-timer per liter vil resultere i en forøgelse i batterikapaciteten for iPhone 5 på mindst 40 procent."

Siden midt i juli, da Wall Street Journal angav "folk med kendskab til sagen" som kilde til udtalelser om, at Apple vil anvende in-cell touch i iPhone 5, har dette været et rygte.

Det er ifølge Wall Street Journal Display Inc., LG Display og Sharp, der producerer de nye skærme for Apple.

Læs også:

Se billederne: Her er den nye iPhone 5.

Video af iPhone 5's frontpanel dukket op på nettet.

Disse ting får sparket med iPhone 5 og iOS 6.

Samlebånd sat i gang: De første iPhone 5 er klar.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere