Artikel top billede

It-ordfører: Chokeret over KMD

Socialdemokraternes it-ordfører er chokeret over prisforskellene på KMDs it-systemer i kommunerne. Se her, hvordan hun mener, at der kan komme større gennemsigtighed.

Læs også:

KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

En undersøgelse fra Kommunernes it-indkøbsfællesskab, Kombit, viser, at der er markante forskellige på de priser, kommunerne betaler for samme it-systemer.

Priserne på it-systemerne varierer i pris helt op til 28 gange fra kommune til kommune.

Det chokerer it-ordfører fra Socialdemokraterne, Trine Bramsen, der mener, at kommunerne bør stille krav til KMD om større gennemsigtighed.

"Jeg er meget chokeret over de prisforskelle, jeg kan se i undersøgelsen. Der jo ikke tale om helt nye systemer. Det er systemer, der har været på markedet i en lang række år."

"Derfor har jeg svært ved at se argumenterne for, at der skal være så voldsomme prisforskelle," siger Trine Bramsen.

Kommunerne skal stille krav om gennemsigtighed

Trine Bramsen efterlyser gennemsigtighed i KMD's prisstruktur. Det skal give kommunerne mulighed for at forhandle sig frem til bedre priser.

"Der bliver nødt til at være gennemsigtighed, når man arbejder så tæt sammen med kommunerne. Undersøgelsen viser jo, hvor vigtigt det er, at man har mulighed for at sammenligne priser."

"Men kommunerne har det svært i dag, når der ikke eksisterer et sammenligningsgrundlag." siger Trine Bramsen.

Den gennemsigtighed, kommunerne efterlyser, det har de jo ikke krav på?

"Hvis man er en aktør, der samarbejder med det offentlige, så nej, man har ikke krav på det."

"Men hvis man gerne vil være en troværdig aktør, der vil fortsætte et godt samarbejde med kommunerne, så kan jeg slet ikke forstå, at KMD vil være sig selv bekendt ikke at gøre det," siger Trine Bramsen.

Læs også:

KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere