Artikel top billede

Kommunal-boss: Derfor svinger KMD's priser helt vildt

Der er en særlig grund til, at KMD's priser for fuldstændigt identiske produkter varierer helt vildt, mener stadsdirektør i Aarhus Kommune.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

Kommuner betaler op til 26 gange så meget for samme it-system som andre kommuner. Det viser en gennemgang foretaget af Kombit.

Det får Niels Højberg, der er stadsdirektør i Aarhus Kommune, op ad stolen.

Han mener, at prisforskydningerne er så markante på grund af den position, som KMD har på markedet.

"Der må være nogle kommuner, der sidder tilbage med en fornemmelse af, at de godt nok må have betalt forfærdelig meget for en ydelse, som KMD kun har scoret, fordi selskabet har en monopolstilling." siger Niels Højberg.

Er det ikke bare kommunerne, der er for dårlige til at forhandle?

"Hvis nu vi diskuterer, om prisforskellene kan forklares på den måde, så vi alle sammen sidder tilbage med, at de kan de ikke. Der er en række af forskellene her, som er uforklarlige" siger Niels Højberg.

KMD afviser kritikken

KMD er uenig i, at de store prisforskelle skyldes en monopolstilling, og henviser til den transitionsaftale, som KL indgik med KMD i forbindelse med salget af Kommunedata.

Transaktionsaftalen blev netop udarbejdet for blandt andet at sikre priserne på de kritiske it-løsninger.

"I forbindelse med salget af KMD i 2009 blev der udarbejdet en transitionsaftale af KL og KOMBIT, der blandt andet regulerer priserne. KMD overholder naturligvis den aftale. Pris- og omsætningsudviklingen på transitionsaftaleområderne har ligget på samme niveau under vores nye ejerskab, som da KL ejede KMD.

"Derfor er vi ikke enige i, at KMD udnytter sit monopol." siger Karen Nielsen, der er direktør for KMD.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere