Artikel top billede

Kritik af Sohns bredbåndsplan: Ser skidt ud for Danmark

En særlig formulering i Erhvervsminister Ole Sohns nylige svar, om hvordan han vil løse bredbåndsproblemer i yderområder, får fiberbranchen op i det røde felt.

Læs også:

Minister varsler nye bredbåndsinitiativer meget snart

Skyline-kollaps: Regionerne går i kødet på ministeren

Da Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn for nylig blev udbedt svar om, hvad han vil gøre ved bredbåndsproblemerne i landets yderområder i kølvandet på Skyline-kollapset, bragte han en hidtil ikke særlig omtalt bredbåndsteknologi i fokus. Nærmere bestemt satellit-bredbånd.

"Jeg hæfter mig ved, at flere nye mindre bredbåndsudbydere har meldt sig på markedet og nu tilbyder alternativer. Det gælder for eksempel bredbånd via satellit, der som udgangspunkt er landsdækkende," skrev Ole Sohn i svaret til regionsformanden i Midtjylland, Bent Hansen (S).

Men den formulering vækker nu mere end almindeligt løftede øjenbryn hos Dansk Energi, der repræsenterer de danske fiberselskaber.

"Hvis satellit-bredbånd er det værktøj, man fra myndighedernes side vil trække frem af hatten og pege på, så ser det godt nok skidt ud for den danske bredbåndsudvikling og håbet om at gøre Danmark til en højhastighedsnation eller digital vinder,"  lyder det fra Thomas Woldiderich, chefkonsulent i Dansk Energi. 

"I de områder som sidder med dårlig bredbåndsadgang må det ikke blot betragtes som et hovedrystende forslag. Det er simpelthen en ommer," siger Thomas Woldiderich.

Moderne beduiner i Sahara

Han tilføjer desuden, at satellit-bredbånd ikke med ét eneste ord blev nævnt i Højhastighedskomiteens rapport fra 2010, og at en satellit-løsning ikke ligger lige til højrebenet i det danske kongerige, der har en markant større befolkningstæthed end for eksempel nabolandene Norge og Sverige.

"Satellit-bredbånd kan da benyttes og bliver det, men det er jo som regel noget, man forbinder med moderne beduiner i Sahara, flyture, sejlads og fjerntliggende og ufremkommelige egne af verden, hvor der er tale om sidste udvej," lyder svadaen fra Thomas Woldiderich.

Han peger på områder med bjergskråninger, udposter, golde egne, ensomme bygder i Nord-Norge, Sirius slædepatruljen eller senest Galathea-ekspedition.

"Men at det ligefrem skulle være et alternativ for de cirka 30.000 borgere i Region Midtjylland, mange tusinde borgere på øer som Læsø, Anholt, Langeland, Ærø, Djursland eller Lolland, som alle - år efter år - er udpeget som områder med den dårligste bredbåndsdækning i hele kongeriget, holder bare ikke," lyder det fra Thomas Woldiderich, chefkonsulent i Dansk Energi.

Han trøster sig dog med, at Erhvervsministeren har lovet at komme med et større digitalt vækstudspil i begyndelsen af næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.