Artikel top billede

Så ofte skal du fremover skifte din Windows ud

Windows 8 skal være med til at opdrage brugerne til at skifte operativsystem oftere, end de tidligere har gjort. Det er en del af en større plan, lyder analysen.

Læs også:
Derfor fravælger erhvervslivet Windows 8

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær

For Microsoft-folket er der udsigt til nye versioner af en hel stribe af firmaets produkter, og det er der en langsigtet grund til. 

Windows 8 er selvfølgelig det store navn på Redmond-firmaets kodemenu, men der er også andre topnavne som Windows Server 2012, Exchange Server, Visual Studio, Phone 8, Office 2013 og Lync, som er på vej i den kommende tid eller allerede er ude.

Udskiftningen, i kombination med en fokuseret cloud-strategi, er ifølge en analytiker en del af en større plan, hvor Microsoft vil vænne kunderne til, at software skal skiftes hyppigere.

En strategi, som med succes anvendes af eksempelvis Apple, der udgiver sit styresystem med ganske korte tidsintervaller.

"Microsoft udgiver måske flere produkter, end de behøver i forhold til, hvor ofte erhvervslivet skifter platform. Mange kalder eksempelvis Vista for en alibi-lancering, der kom, fordi Microsoft blev mere opmærksom på Apple, der leverer styresystemer i en lind strøm," siger Benjamin Willum Funder, chefkonsulent hos Dansk IT og ekstern lektor på IT Universitetet.

Kortere levetid til koden

Ved at udgive produkter med kortere intervaller vil Microsoft således gerne vænne sine brugere til, at der er kortere tid mellem udgivelserne på en blød måde.

"Microsoft vil gerne væk fra lange og dyre udviklingsperioder og mere i retning af kortere intervaller," vurderer han.

Derfor skal man ikke se Windows 8 som et selvstændigt system, der eventuelt fejler, men som en del af en langsigtet strategi fra software-giganten fra Redmond, lyder analysen.

"Windows 8 er Microsofts første skridt i retning af en sammenhængende, mobil platform," siger Benjamin Willum Funder og fortsætter:

"Microsoft arbejder sig i retning af, at der ikke går 10 år mellem udskiftningen af styresystemet, men måske nærmere to eller tre år, hvilket eksempelvis kan give nogle fordele i forhold til sikkerhed," siger han.

"Den langsigtede vision er, at levetiden af produkterne bliver kortere."

Læs også:
Derfor fravælger erhvervslivet Windows 8

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere