To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

To danske regioner barsler med et udbud til et kæmpestort it-system. Samtidig fandt den ene region en ordentlig stak millioner i sit budget, hvoraf en del skal bruges på indkøb af nye pc'er.

Læs også:

Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Så mange offentlige it-systemer har Danmark

Region Hovedstaden har fået it-spenderbukserne på.

For allerede inden udgangen af 2012 satser Region Hovedstaden (Region H) på, at den skal indkøbe for knap 100 millioner kroner miljørigtige og højtydende pc'er.

På den anden side af årsskiftet ligger der en endnu større it-investering og venter, da regionen skal splejse med Region Sjælland om en ny it-sundhedsplatform til en værdi af helt op mod en milliard kroner, som skal fordeles ud over årene 2013 til 2016.

Det fremgår af regionens budgetaftale for 2013.

Fandt lige 400 millioner kroner
Den heftige opgradering af Region H's omkring 35.000 nuværende pc'er sker helt efter planen, men opgraderingen bliver større end først ventet.

Ekstrabevillingen skyldes, at Region H i sin budgetgennemgang fandt ikke færre end 400 millioner kroner i sit samlede budget på 38,5 milliarder kroner.

Ud af de 400 fundne millioner kroner bliver 33 millioner kroner tilsammen med de oprindeligt budgetterede 65 millioner kroner afsat til indkøb af nye pc'er.

"At der bliver fundet penge ved en budgetgennemgang til pc'er er vi naturligvis glade for, så vi kan få udfaset vores gamle pc'er, der fremadrettet helst ikke må være mere end fire år gamle," fortæller direktør for Region H's IMT (It, Medico og Telefoni), Mikael Skov Mikkelsen.

Han fortæller, at den nye aftale til en værdi af små 100 millioner kroner, hvor der altså skal købes en del pc'er ind, forventes at blive afsluttet med kontraktunderskrivelse med flere leverandører inden udgangen af 2012.

Ét system til at styre det hele
Det stort anlagte sundhedssystem, som Region H går sammen med Region Sjælland om at anskaffe, har længere udsigter.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.