Artikel top billede

To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

To danske regioner barsler med et udbud til et kæmpestort it-system. Samtidig fandt den ene region en ordentlig stak millioner i sit budget, hvoraf en del skal bruges på indkøb af nye pc'er.

Læs også:

Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Så mange offentlige it-systemer har Danmark

Region Hovedstaden har fået it-spenderbukserne på.

For allerede inden udgangen af 2012 satser Region Hovedstaden (Region H) på, at den skal indkøbe for knap 100 millioner kroner miljørigtige og højtydende pc'er.

På den anden side af årsskiftet ligger der en endnu større it-investering og venter, da regionen skal splejse med Region Sjælland om en ny it-sundhedsplatform til en værdi af helt op mod en milliard kroner, som skal fordeles ud over årene 2013 til 2016.

Det fremgår af regionens budgetaftale for 2013.

Fandt lige 400 millioner kroner

Den heftige opgradering af Region H's omkring 35.000 nuværende pc'er sker helt efter planen, men opgraderingen bliver større end først ventet.

Ekstrabevillingen skyldes, at Region H i sin budgetgennemgang fandt ikke færre end 400 millioner kroner i sit samlede budget på 38,5 milliarder kroner.

Ud af de 400 fundne millioner kroner bliver 33 millioner kroner tilsammen med de oprindeligt budgetterede 65 millioner kroner afsat til indkøb af nye pc'er.

"At der bliver fundet penge ved en budgetgennemgang til pc'er er vi naturligvis glade for, så vi kan få udfaset vores gamle pc'er, der fremadrettet helst ikke må være mere end fire år gamle," fortæller direktør for Region H's IMT (It, Medico og Telefoni), Mikael Skov Mikkelsen.

Han fortæller, at den nye aftale til en værdi af små 100 millioner kroner, hvor der altså skal købes en del pc'er ind, forventes at blive afsluttet med kontraktunderskrivelse med flere leverandører inden udgangen af 2012.

Ét system til at styre det hele

Det stort anlagte sundhedssystem, som Region H går sammen med Region Sjælland om at anskaffe, har længere udsigter.

Så meget koster det store sundhedssystem

Udbuddet bliver sparket i gang i år, mens leverandør-underskrifterne forventes først at blive sat på papiret i 2013.

Systemet er planlagt til at stå helt færdigt i 2016 som afløser til en hel række af kliniske systemer, som regionen operer med i dag.

De samlede omkostninger forbundet med implementeringen af den nye it-sundhedsplatform forventes samlet at ligge på op mod en milliard kroner, hvor Region H formentlig skyder et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet, mens Region Sjælland forventes at spæde til med 242 millioner kroner over en treårig periode.  

"Med vores kommende sundhedssystem forventer vi at få en samlet løsning, der blandt andet kan håndtere patientadministration, planlægning og dokumentation af medicinering samt bestilling af undersøgelser og prøver," forklarer Mikael Skov Mikkelsen fra Region H til Computerworld.

I dag er lignende systemer under implementering i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark ligesom lande som Holland, Spanien, Tyskland, Sverige og Norge har udrullet eller er i gang med udrulninger af store, fælles sundhedssystemer.

Yder hjælp til NemSMS

Udover de store investeringer i pc'er og den kommende it-sundhedsplatform, så afsætter Region H fem millioner til styrkelsen af telemedicin.

Det skal blandt andet ske ved et projekt med fokus på medicinindsamlinger i borgernes hjem, så alle relevante offentlige systemer kan kortlægge den enkelte borgers præcise medicinforbrug med henblik på sikker medicinering af en borger, der måske ikke er klar over, hvilken medicin vedkommende er på.

Region H har også søsat et projekt med videreudviklingen NemSMS, der skal hjælpe borgerne med at huske deres aftaler med sundhedsvæsenet.

Der er afsat to millioner kroner til ansættelse af studerende med it-kompetencerne i orden.

De studerende kan eksempelvis sidde på hospitalet og hjælpe patienter med at tilmelde sig NemSMS via Borger.dk, så patienterne kan blive påmindet om hospitalsaftaler via deres mobiltelefoner.

Læs også:

Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Så mange offentlige it-systemer har Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere