Artikel top billede

Sådan sætter Apple en stopper for at dit batteri bliver drænet

Apple får nu tilsyneladende løst problemerne med, at software lynhurtigt dræner Mac-computerne for batteri. Men ikke alle brugere jubler.

Læs også:

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets batteri

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

De batteri-problemer, der har plaget Mac-brugere med Apples nye Mountain Lion-styresystem, ser nu langt om længe ud til at være udryddet.

Mountain Lion, der ellers har fået gode anmeldelser, har siden frigivelsen i sommer skabt problemer for en del af brugerne.

Debatten i Apples eget support-forum under tråden Battery life dropped considerably on Mountain Lion er bare blevet længere og længere og indeholder nu 2.000 indlæg fra brugere, der på den ene eller den anden måde har problemer med batteri-tiden.

Test viser bedre batteri

Da software-opdateringen 10.8.1 blev frigivet håbede mange, at den ville indeholde en løsning, men det var ikke tilfældet.

I sidste uge blev 10.8.2 frigivet, og den opdateringen ser ud til at hjælpe.

I hvert fald har Mac observer testet de forskelle OS-versioner mod hinanden, og der er klare forbedringer at spore med den seneste opdatering.

Første version af Mountain Lion medførte i følge Mac observer en batteri-forringelse på 30 procent.

Denne forringelse fortsatte med 10.8.1, men det er tilsyneladende ikke tilfældet med 10.8.2.

I testen af en 15-tommer Macbook Pro fra 2011 med en 2.0 gigahertz i7-processor er batteritiden med 10.8.2 målt til 391 minutter.

I den første udgave af Mounatin Lion var tiden 277 minutter.

Stadig problemer hos nogle brugere

Men selvom Mac observers test altså viser, at 10.8.2-opdateringen ikke som de tidligere versioner dræner batteriet unødigt, er det ikke alle brugere, der ser ud til at have den oplevelse.

I hvert fald kan man i Apples eget support-forum stadig efter 10.8.2 læse om brugere med problemer.

"Installerede 10.8.2 tidligere i dag, og mit batteris ydeevne blev kun værre  end før," skriver en bruger.

En anden Mac-ejer skriver:

"Jeg har også batteri-problemer med 10.8.2. Jeg har en 15-tommer MBP fra starten af 2011. Den plejede at have seks-syv timers batteri ved 100 procent opladning (før Mounatin Lion), nu har den mindre end tre timer ved 100 procent opladning."

Vi har ikke selv bemærket batteri-problemer i vores test af Mountain Lion her på Computerworld, men det er ikke første gang, at en ny software-version skaber batteri-problemer - og formentlig heller ikke sidste gang. 

Læs også:

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets batteri

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere