Artikel top billede

Sådan sætter Apple en stopper for at dit batteri bliver drænet

Apple får nu tilsyneladende løst problemerne med, at software lynhurtigt dræner Mac-computerne for batteri. Men ikke alle brugere jubler.

Læs også:

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets batteri

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

De batteri-problemer, der har plaget Mac-brugere med Apples nye Mountain Lion-styresystem, ser nu langt om længe ud til at være udryddet.

Mountain Lion, der ellers har fået gode anmeldelser, har siden frigivelsen i sommer skabt problemer for en del af brugerne.

Debatten i Apples eget support-forum under tråden Battery life dropped considerably on Mountain Lion er bare blevet længere og længere og indeholder nu 2.000 indlæg fra brugere, der på den ene eller den anden måde har problemer med batteri-tiden.

Test viser bedre batteri

Da software-opdateringen 10.8.1 blev frigivet håbede mange, at den ville indeholde en løsning, men det var ikke tilfældet.

I sidste uge blev 10.8.2 frigivet, og den opdateringen ser ud til at hjælpe.

I hvert fald har Mac observer testet de forskelle OS-versioner mod hinanden, og der er klare forbedringer at spore med den seneste opdatering.

Første version af Mountain Lion medførte i følge Mac observer en batteri-forringelse på 30 procent.

Denne forringelse fortsatte med 10.8.1, men det er tilsyneladende ikke tilfældet med 10.8.2.

I testen af en 15-tommer Macbook Pro fra 2011 med en 2.0 gigahertz i7-processor er batteritiden med 10.8.2 målt til 391 minutter.

I den første udgave af Mounatin Lion var tiden 277 minutter.

Stadig problemer hos nogle brugere

Men selvom Mac observers test altså viser, at 10.8.2-opdateringen ikke som de tidligere versioner dræner batteriet unødigt, er det ikke alle brugere, der ser ud til at have den oplevelse.

I hvert fald kan man i Apples eget support-forum stadig efter 10.8.2 læse om brugere med problemer.

"Installerede 10.8.2 tidligere i dag, og mit batteris ydeevne blev kun værre  end før," skriver en bruger.

En anden Mac-ejer skriver:

"Jeg har også batteri-problemer med 10.8.2. Jeg har en 15-tommer MBP fra starten af 2011. Den plejede at have seks-syv timers batteri ved 100 procent opladning (før Mounatin Lion), nu har den mindre end tre timer ved 100 procent opladning."

Vi har ikke selv bemærket batteri-problemer i vores test af Mountain Lion her på Computerworld, men det er ikke første gang, at en ny software-version skaber batteri-problemer - og formentlig heller ikke sidste gang. 

Læs også:

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets batteri

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere