BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Kommune får ja til Google Apps: It-chefen jubler

En stor kommune har langt om længe fået lov til at benytte Googles cloud-løsning. It-chefen ser store fordele i løsningen.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Sådan har Odense brugt Google Apps indtil nu

Det betyder Odenses Google Apps-sag for dig

I Danmark har Odense Kommune fire gange forsøgt at få lov til at anvende Google Apps til skolernes elevplaner - men har alle gange fået et nej fra Datatilsynet.

Også i Norge har Narvik Kommune forsøgt at få tilladelse til at anvende Googles cloud-løsning, og selvom også Narvik tidligere har fået et nej, er det hele nu alligevel endt med et ja fra Datatilsynet i Norge.

I Datatilsynets udtalelse (PDF) kan man blandt andet læse, at det ikke længere vil forbyde kommunen at benytte Google Apps.

Derfor må Narvik godt nu

Vores kolleger på Computerworld Norge skriver, at Datatilsynets ja tager udgangspunkt i, at Google Apps ikke skal bruges til sagsbehandling, men til kommunikation mellem kommunens ansatte og andre myndigheder.

Samtidig siger kommunens retningslinjerne klart, at det ikke er tilladt at sende personidentificerbare, følsomme data via e-mail. 

Narvik Kommune har også informeret borgerne om, at de ikke skal sende følsomme oplysninger via mail, ligesom der er gennemført en risiko- og sårbarhedsanalyse ifølge Computerworld Norge.

"På baggrund af de oplysninger, som kommunen har præsenteret, er tilsynet tilfreds med de tiltag, der er gennemført for blandt andet at hindre eventuel forsendelse af følsomme personoplysninger i e-mail-løsningen i Google Apps," skriver Datatilsynet til Narvik.

It-chef: Sådan kan vi bruge Google Apps
It-chef i Narvik, Per Jakobsen, er godt tilfreds med afgørelsen fra Datatilsynet.

"Først og fremmest er vi glade. Det er godt at få en endelig afgørelse. At den den peger i vores retning, er selvfølgelig en stor glæde," siger han til Computerworld Norge.

"Jeg var ganske sikker på, at det ville gå på denne måde. Jeg mente, at vi havde gjort et grundigt stykke arbejde med det svar, som blev sendt til Datatilsynet i marts. Men man kan jo aldrig helt vide, hvordan de tænker og vurderer," lyder det fra Per Jakobsen.

Blandt de krav, Narvik også fremadrettet skal leve op til, er, at det til enhver tid er kommunen, der er den dataansvarlige og dermed skal sikre, at man lever op til loven.

Det indebærer blandt andet, at man jævnligt reviderer cloud-tjenestens sikkerhed og sikrer, at den såkaldte databehandler-aftale følges.

It-chef Per Jakobsen ser frem til at kunne benytte blandt andet regneark og tekstbehandling i Google Apps.

"Jeg må sige, at værktøjet er godt egnet til samarbejde internt i kommunen. Vi har mulighed for at kommunikere meget hurtigere og mere præcist, når vi blandt andet producerer store dokumenter og lignende," siger han til Computerworld Norge.

Nu vil han blandt andet vurdere, om man eventuelt også skal anvende video-funtionen Google Hangouts i kommunen.

Læs også:

Norge forbryder det offentlige at bruge Google Apps

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Sådan har Odense brugt Google Apps indtil nu

Det betyder Odenses Google Apps-sag for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.